Fotbal: Stoicikov cere deschiderea totală a pieţei muncii în UE pentru români şi bulgari

Fostul mare fotbalist bulgar Hristo Stoicikov le-a cerut membrilor Parlamentului European să pună capăt restricţiilor pe piaţa muncii pentru cetăţenii bulgari şi români în Uniunea Europeană (UE), într-o scrisoare publicată miercuri la Sofia, anunţă AFP
Fostul căpitan şi selecţioner al Bulgariei, Hristo Stoicikov. (BORYANA KATSAROVA / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
23.09.2011

Fostul mare fotbalist bulgar Hristo Stoicikov le-a cerut membrilor Parlamentului European să pună capăt restricţiilor pe piaţa muncii pentru cetăţenii bulgari şi români în Uniunea Europeană (UE), într-o scrisoare publicată miercuri la Sofia, anunţă AFP, citată de Agerpres.

Faptul că jucătorii est-europeni au primit autorizaţia să lucreze în ţările Europei Occidentale "a avut o contribuţie esenţială la dezvoltarea fotbalului din ţările gazdă", a scris fosta vedetă a Barcelonei.

"În paralel, faptul că cetăţenii bulgari şi români vor avea libertatea să aleagă ţara în care vor lucra va avea un efect pozitiv asupra potenţialului şi a creşterii pieţei unice europene", a adăugat el.

Majoritatea ţărilor UE au limitat accesul pe piaţa muncii pentru cetăţenii României şi Bulgariei, două ţări care au aderat la UE în 2007.

Scrisoarea lui Stoicikov a fost publicată de partidul de centru-dreapta la putere în Bulgaria, GERB, susţinut de fostul fotbalist. Săptămâna trecută, Stoicikov a anunţat că îl susţine pe candidatul acestui partid la alegerile prezidenţiale, Rosen Plevneliev.

Foarte popular, Stoicikov, 47 de ani, are un palmares impresionant. Cu naţionala Bulgariei, la care a strâns 83 de selecţii, a terminat pe locul 4 la Cupa Mondială din 1994, unde a fost golgheterul competiţiei, cu şase reuşite. La nivel de club, a câştigat cu FC Barcelona Liga Campionilor (1992), Cupa Cupelor (1997), Supercupa Europei (1992), campionatul Spaniei (1991, 1992, 1993, 1994), Cupa Spaniei (1997), iar cu ŢSKA Sofia trei campionate ale Bulgariei. În plus, a câştigat Balonul de Aur (1994) şi Gheata de Aur (1990). Din 2004 s-a dedicat carierei de antrenor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor