Fotbal: Steaua l-a transferat pe fundaşul macedonean Georgievski

(Shaun Botterill / Getty Images)
Epoch Times România
28.06.2012

Clubul de fotbal Steaua Bucureşti l-a transferat pe fundaşul macedonean Daniel Georgievski, 24 de ani, provenit de la echipa de primă ligă croată HNK Sibenik.

Fundaşul dreapta născut la Sydney (Australia) a efectuat miercuri vizita medicală la Institutul Naţional de Medicină Sportivă, după care a semnat contractul cu Steaua. Daniel, care va purta tricoul cu numărul 17, a efectuat deja primul antrenament alături de noii săi colegi şi va pleca împreună cu aceştia în cantonamentul din Austria, de la Kaprun.

Daniel Georgievski este născut pe 17 februarie 1988 şi a debutat în naţionala a Macedoniei sub comanda selecţionerului John Benjamin Toshack pe 2 septembrie 2011, într-un meci cu Rusia, contând pentru preliminariile EURO 2012, având până în prezent 6 selecţii, la care se adaugă 13 selecţii la naţionala Under 21.

Georgievski a început fotbalul la gruparea australiană Marconi Stallions, din New South Wales, şi şi-a încheiat junioratul la Dinamo Zagreb. În 2007 a fost cedat la NK Medimurje, pentru care a evoluat în 67 de partide şi a înscris două goluri. Anul 2010 avea să-i aducă transferul la HNK Sibenik, echipa pentru care a jucat 39 de meciuri în două sezoane şi a reuşit să înscrie o dată.

"Mă bucur foarte mult că pot face parte din această echipă. Cred că orice jucător de fotbal pasionat de acest fenomen a auzit de Steaua. Este cel mai mare club din România şi ştiu că joaca de foarte mulţi ani consecutiv în grupele Champions League sau Europa League. În plus, este una dintre puţinele câştigătoare ale Champions League (CCE). Aceste lucruri m-au determinat să mă gândesc serios la ideea de a semna cu Steaua", a declarat Georgievski pentru site-ul oficial al clubului din Ghencea.

"Am mai avut discuţii cu o echipă din Cehia şi un contract ferm oferit de alta din Ucraina, dar am ales să vin la Steaua fiindcă este un club puternic, de renume pe plan european şi care îşi propune să obţină performanţe", a mai spus macedoneanul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor