După Craiova, şi Timişoara vrea să revină la viaţă în fotbal

(Scott Heavey / Getty Images)
Bogdan Costea
27.06.2012

Noul primar al Timişoarei, Nicolae Robu, şi preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin, s-au întâlnit miercuri cu câţiva dintre foştii jucători ai lui Poli Timişoara, printre care fostele glorii Emeric Dembroschi, Dan Laţa, Miroslav Giuchici, Ionel Bungău şi Petre Mehedinţu, căutând soluţii pentru ca fotbalul să nu moară pe Bega.

În urma unei discuţii de o oră, s-a decis înfiinţarea unei noi echipe, care să preia palmaresul Politehnicii şi, cel mai important, să fie înscrisă direct în Liga a II-a. "Am convenit în unanimitate să mergem pe o variantă care să asigure să avem echipă în Liga a II-a cu drept de promovare în Liga I. Am obţinut o programare la Federaţia Română de Fotbal în ziua de marţi a săptămânii viitoare, pentru o delegaţie care să discute detaliile. Nu putem face decât lucruri permise de regulament. Vă rugăm să aveţi răbdare, pentru că nu degeaba v-am spus că avem o programare la FRF. Trebuie să găsim varianţă regulamentară care să permită atingerea acestui deziderat al nostru. Vom stabili cum se va numi această echipă, dar va apărea în denumire Politehnica, în orice caz, fără legătură cu ctuala societate comercială Politehnica SA. Drept urmare, domnul Marcel Iancu nu se regăseşte în acest proiect", a declarat noul primar al Timişoarei.

Cu alte cuvinte, după cum remarcă „Pro Sport”, timişorenii speră să primească din partea FRF un loc în liga secundă, după modelul cadoului primit de Craiova. Numai că oltenii, dacă vor avea o echipă în B, nu vor avea drept de promovare în prima ligă timp de trei ani, conform lui Viorel Duru. Totuşi, Robu şi Bojin speră ca Mircea Sandu să găsească o portiţă în regulament pentru a permite noii echipe timişorene să se bată la promovare.

Abia după ce va fi obţinut locul în liga secundă, conducerea clubului (unde se vor regăsi Bungău, Giuchici şi Mehedinţu) va încerca să încropească un lot de jucători. "Vom încerca să aducem cât mai mulţi dintre jucătorii crescuţi la noi, afirmaţi la noi, care au avut o prestaţie excelentă în Liga a II-a. Vrem să aducem cât mai mulţi înapoi, dar unii dintre ei au deja contracte semnate cu alte echipe", a spus Robu.

Am obţinut o programare la Federaţia Română de Fotbal pentru ziua de marţi, săptămâna viitoare, pentru o delegaţie de-a noastră, care să discute detaliile.

Acesta este convins că palmaresul lui Poli va fi cedat de Marian Iancu Universităţii Politehnica. "Aşa a spus, că dacă eu voi câştiga alegerile, el va da palmaresul. Eu le-am câştigat, urmează ca şi dânsul să îşi respecte promisiunea", a mai afirmat Nicolae Robu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor