Fotbal: Petrolul l-a transferat pe Monsef Zerka

(Phil Walter / Getty Images)
Epoch Times România
14.03.2012

Fotbalistul Monsef Zerka a semnat un angajament cu echipa de fotbal Petrolul Ploieşti până la finalul actualei stagiuni, anunţă clubul prahovean pe site-ul său.

În vârsta de 30 de ani, Zerka este un atacant care are dublă cetăţenie, fiind născut în Franţa, dar având origine marocană. Zerka a evoluat între 2001 şi 2009 pentru AS Nancy, bifând 85 de meciuri şi 13 goluri marcate în Ligue 1. A câştigat Cupa Ligii Franţei, în 2006, înscriind un gol în finală, iar cu naţionala Marocului a participat la Jocurile Olimpice din 2004, precum şi la Cupa Africii din 2008. După Nancy, Zerka a mai jucat la FC Nantes, Iraklis Salonic (Grecia) şi, ultima data, la New England Revolution (SUA, Major Soccer League).

La antrenamente participă şi atacantul Fred Benson (27 ani), care are cetăţenie ghaneză şi olandeză. Benson a jucat la Vitesse Arnhem (2004-2007), RKC Waalwijk (2007-2001), Shandong Luneng (2010) şi, în toamnă la Lechia Gdansk. În 2006, Benson a făcut parte din selecţionata U21 a Olandei, cu care a câştigat titlul european, la turneul final disputat în Portugalia. El va fi testat de către managerul Valeriu Răchită, înaintea de a se lua o decizie în privinţa unui eventual transfer.

Petrolul nu a ajuns la un acord cu fundaşul stânga Assimiou Toure, iar transferul togolezului nu mai este de actualitate.

În această iarnă, Petrolul a transferat nouă străini: portarul italian Gritti, portarul lituanian Valincius, fundaşul spaniol Alvaro Silva, fundaşul tunisian Selim Ben Djemia, fundaşul camerunez Vincent Bikana, mijlocaşi francezi Soni Mustivar, Damien Boudjemaa, atacantul tunisian Hamza Younes şi atacantul franco-marocan Zerka.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor