Fotbal: Pep Guardiola va părăsi FC Barcelona la sfârşitul sezonului

Antrenorul Josep Guardiola va părăsi clubul de fotbal FC Barcelona la sfârşitul sezonului, după ce a decis să nu îşi prelungească înţelegerea cu gruparea catalană, a anunţat vineri preşedintele Sandro Rosell, citat de Reuters.
Josep Guardiola (GIUSEPPE CACACE / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
27.04.2012

Antrenorul Josep Guardiola va părăsi clubul de fotbal FC Barcelona la sfârşitul sezonului, după ce a decis să nu îşi prelungească înţelegerea cu gruparea catalană, a anunţat vineri preşedintele Sandro Rosell, citat de Reuters.

"Pep Guardiola nu va continua ca antrenor în sezonul viitor. Îi mulţumim pentru munca sa şi pentru ataşament", a afirmat Sandro Rosell.

Guardiola, care a precizat că doreşte să-şi reîncarce bateriile, a declarat: "Îmi pare rău pentru incertitudinea din ultimele săptămâni. Mereu am dorit contracte pe termen scurt, pentru că pretenţiile la Barcelona sunt foarte mari. Acum am ieşit din două mari competiţii şi e timpul potrivit să fac acest anunţ".

"Motivul plecării e simplu. În patru ani, oricine oboseşte. Noul antrenor va oferi lucruri pe care eu nu pot să le mai fac", a mărturisit Guardiola.

Barca a fost eliminată din semifinalele Ligii Campionilor de Chelsea şi va pierde mai mult ca sigur şi titlul în Spania.

Tito Vilanova, secundul lui Guardiola, va prelua pe FC Barcelona din sezonul viitor, conform anunţului făcut de club.

"L-am ales pe Tito deoarece reprezintă ideea şi imaginea clubului. este dedicat şi are personalitate", a spus directorul sportiv Andoni Zubizarreta.

În perioada în care a fost antrenorul formaţiei FC Barcelona, Guardiola a cucerit numeroase trofee, fiind cea mai prolifică perioadă din istoria clubului, cu trei titluri de campion al Spaniei (2008-09, 09-10, 10-11), trei Supercupe ale Spaniei (2009, 10, 11), două trofee ale Ligii Campionilor (2008-09, 10-11), două Cupe Mondiale ale cluburilor (2009, 2011), două Supercupe ale Europei (2009, 2011) şi o Cupă a Spaniei (2008-09). Barcelona va juca în mai şi finala Cupei Spaniei 2012.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor