Fotbal: Muncitorii de la stadioanele CM 2014 din Brazilia continuă greva

Epoch Times România
12.04.2012

Muncitorii constructori de la stadioanele Cupei Mondiale din nord-estul Braziliei îşi continuă greva, solicitând salarii mai mari şi alte beneficii, relatează Associated Press.

La Fortaleza, greva lucrătorilor a intrat în a doua săptămână, după ce o ofertă a companiilor implicate a fost respinsă. Muncitorii de la Natal au rămas de asemenea în greva anunţată de 10 zile, în pofida unei hotărâri judecătoreşti de revenire la lucru.

Sindicatul muncitorilor care lucrează la stadionul Castelao din Fortaleza a anunţat că lucrul nu se va reula până la o ofertă îmbunătăţită a patronatului.

Recent, organizatorii CM 2014 anunţau că arena Castelao este aproape de finalizare, cu 60 la sută din lucrări realizate. Acest stadion va găzdui 6 meciuri la CM 2014 şi alte jocuri la Cupa Confederaţiilor din 2013.

Companiile de construcţii de la Fortaleza, Galvao Enghenaria şi Andrade Mendonca au anunţat că au oferit salarii mai mari cu procente între 14 şi 21 la sută, creşteri care depăşesc inflaţia estimată din Brazilia.

Muncitorii vor salarii mai mari, dar şi un plan de asigurări îmbunătăţit, condiţii mai bune de lucru şi o cotă din profitul companiilor. Greva a început pe 4 aprilie şi negocierile dintre cele 2 părţi nu au ajuns încă la o înţelegere. Iniţial, stadionul Castelao trebuie finalizat până la finalul anului 2012, dar greva ar putea cauza o întârziere.

La Natal, lucrările la stadionul Arena das Dunas, gazdă a 4 meciuri la CM 2014, au început mult mai târziu decât în alte oraşe şi s-au finalizat doar 20 la sută din cuantumul total.

Alte mişcări greviste, de mai mică amploare, s-au înregistrat de asemenea la stadioanele Maracana din Rio de Janeiro, Fonte Nova din Salvador, Mineirao din Belo Horizonte şi Pernambuco din Recife.

Doar 5 dintre cele 12 stadioane se află la un stadiu al lucrărilor de peste 50 la sută. FIFA va decide în iunie ce alte stadioane în afară de cel din Fortaleza vor mai găzdui meciuri pentru Cupa Confederaţiei 2013.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor