Fotbal: MAI este pregătit să facă faţă oricăror evenimente privind finala Europa League

Epoch Times România
02.05.2012

Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) este pregătit să facă faţă oricăror evenimente privind finala Europa League la fotbal, programată în data de 9 mai, pe Arena Naţională, a declarat, miercuri, secretarul de stat în MAI Petre Tobă.

"MAI e pregătit pentru a face faţă oricăror evenimente, deşi nu cred că vor fi exista", a declarat Petre Tobă, după ceremonia de plecare a unui nou contingent de jandarmi în teatrul de operaţii din Afganistan.

El a menţionat că la nivelul MAI vor fi dislocate 4.500 de efective şi aproximativ 500 de studenţi de la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" pentru a asigura ordinea la finala Europa League 2012.

Potrivit lui Tobă, au fost dispuse şi măsuri de ordine separat şi pentru centrul istoric, la nivelul aeroportului, al traseelor, precum şi al locurilor de cazare.

"Sunt măsuri dispuse în funcţie de datele şi de informaţiile pe care noi le avem. Avem şi date şi informatii şi un schimb de informaţii cu partenerii noştri din Spania", a afirmat secretarul de stat.

El crede că nu sunt zone periculoase în Bucureşti.

"Din punctul de vedere al Jandarmeriei Române nu ne este teamă de nimic, noi facem faţă indiferent de problemă şi aici la noi nu cred că va fi această problemă", a declarat şeful Jandarmeriei Române, Costel Gavrilă, întrebat de presă dacă ar exista posibilitatea unor atentate.

El a precizat că prin punctul naţional de informare manifestări sportive jandarmii români au contact permanent cu ceilalţi colegi din Europa şi orice problemă le este semnalată.

Costel Gavrilă a adăugat că vor fi monitorizaţi şefii de galerie, cei mai periculoşi suporteri atât de către structurile din Jandarmerie, cât şi de ceilalţi colegi din MAI.

Finala Europa League va opune două formaţii spaniole, Atletico Madrid şi Athletic Bilbao.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor