Fotbal - Italia: Fani ai echipei Bari, arestaţi pentru ameninţarea jucătorilor

(Denis Doyle / Getty Images)
Epoch Times România
10.05.2012

Câţiva fani ai echipei italiene Bari, din Serie B, au fost arestaţi pentru că i-au ameninţat pe jucătorii favoriţi pentru a pierde meciurile pe care pariaseră cu scopul de a obţine sume mari de bani, relatează presa italiană.

 

Arestările fac parte din ancheta în curs condusă de procurorii din Bari asupra trucării de meciuri şi frauda din pariurile sportive, soldată în prezent cu acuzarea a circa 30 de persoane, inclusiv jucători în activitate.

Fanii arestaţi sunt acuzaţi că i-au ameninţat pe jucători care au pierdut meciurile lui Bari cu Sampdoria, Cesena şi Chievo, contând pentru sezonul 2010/2011 din Serie A, în care urmăreau câştiguri importante din pariuri.

În această anchetă au fost deja interogaţi Marco Rossi, în prezent la Cesena, şi fostul căpitan Jean Francois Gillet, transferat între timp la Bologna.

Rossi a spus anchetatorilor că înaintea meciului cu Cesena, lideri ai grupărilor de suporteri ultras l-au ameninţat pentru ca echipa să piardă meciul. Gillet a declarat la rândul său că a fost ameninţat de fani.

Bari a pierdut cu 1-0 la Cesena în sezonul trecut, dar procurorii susţin că rezultatul nu a fost urmarea acestor ameninţări.

În această săptămână, federaţia italiană de fotbal a anunţat că 22 de cluburi, printre care Siena, Atalanta şi Novara, acum în Serie A, şi 61 de persoane, între care 52 de fotbalişti, sunt acuzaţi de fraudă în 33 meciuri de fotbal, majoritatea din Serie B şi din cupă.

 

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor