Fotbal: Radamel Falcao, desemnat omul finalei Europa League

Atacantul columbian Radamel Falcao, care a marcat două goluri pentru Atletico Madrid, în finala Europa League la fotbal, a fost desemnat omul meciului găzduit miercuri seara de Arena Naţională din Bucureşti.
Atacantul columbian, Radamel Falcao. (ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
10.05.2012

Atacantul columbian Radamel Falcao, care a marcat două goluri pentru Atletico Madrid, în finala Europa League la fotbal, a fost desemnat omul meciului găzduit miercuri seara de Arena Naţională din Bucureşti.

Falcao, care câştigă al doilea trofeu Europa League consecutiv, după ce anul trecut şi l-a adjudecat cu FC Porto, a fost recompensat cu un premiu de Seat, sponsorul UEFA.

Sud-americanul a câştigat şi anul acesta titlul de golgheter al competiţiei, cu 12 goluri, fiind urmat în clasamentul final de olandezul Huntelaar (Schalke 10 goluri), coechipierul său Adrian Lopez - 8 goluri, Fernando Llorente (Athletic Bilbao) - 7 goluri etc.

Atletico a ajuns miercuri seara la 12 victorii consecutive în acest sezon Europa League, victoria cu 3-0 în faţa lui Athletic Bilbao având loc la jocul 100 în competiţie.

Antrenorul Diego Pablo Simeone cucereşte al doilea său trofeu în competiţie, după Cupa UEFA în 1998, cu Inter Milano, ca jucător. Simeone este primul antrenor argentinian care câştigă trofeul.

Atletico a câştigat Europa League pentru a doua oară în trei ani, în lotul actual regăsindu-se doar 5 jucători care au evoluat în 2010: Antonio Lopez, Paulo Assuncao, Alvaro Dominguez, Eduardo Salvio şi Luis Perea.

Ceremonia de premiere a finalei Europa League de la Bucureşti a început cu arbitrii jocului şi a continuat cu jucătorii de la Bilbao, foarte dezamăgiţi de pierderea trofeului. Mai mulţi jucători au izbucnit în lacrimi după fluierul final şi au fost consolaţi cu greu.

Michel Platini, preşedintele UEFA, a înmânat medaliile echipei câştigătoare, precum şi trofeul căpitanului lui Atletico, Gabi. Madrilenii au făcut poze cu trofeul, după care au sărbătorit alături de suporterii lor pe Arena Naţională din Bucureşti.

Atletico Madrid a câştigat finala Europa League la fotbal, după ce a învins pe Athletic Bilbao cu scorul de 3-0 (2-0), miercuri seara, pe Arena Naţională din Bucureşti. Columbianul Radamel Falcao (7, 34) şi brazilianul Diego (85) au marcat golurile lui Atletico Madrid.

 

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor