Fotbal: Echipă albaneză, penalizată cu 6 puncte după ce conducătorii săi i-au ameninţat pe arbitri cu un pistol

(Matthew Lewis / Getty Images)
Epoch Times România
10.05.2012

Comisia de disciplină a Federaţiei albaneze de fotbal (FSHF) a penalizat miercuri cu 6 puncte echipa de primă divizie Shkumbini Peqin, după ce vicepreşedintele său a tras cu un pistol înaintea unui meci şi i-a ameninţat pe arbitri.

 

Incidentul a avut loc sâmbătă, înaintea partidei de pe teren propriu cu Flamurtari Vlora, din cadrul campionatului albanez. Dashnor Sula, vicepreşedintele lui Shkumbini şi, totodată, deputat din partea Partidului Democratic (de guvernământ), a intrat în vestiarul arbitrilor împreună cu alte patru persoane şi i-a ameninţat pe oficiali: "Dacă nu va câştiga Shkumbini, nu veţi mai pleca de aici", a povestit unul dintre cavalerii fluierului.

Apoi, Sula a pătruns în toaleta vestiarului şi a tras cu un pistol, conform aceleiaşi surse. La incident au fost martori trei poliţişti locali, care nu au intervenit.

"În repriza secundă, au sosit întăriri de la Tirana, iar situaţia s-a liniştit. Am putut părăsi stadionul însoţiţi de poliţiştii de la Tirana", a adăugat arbitrul.

Deputatul Dashnor Sula a respins acuzaţiile, precizând că arbitrii au confundat petardele aruncate de suporteri cu focurile de armă. "Îmi depun mandatul de deputat, dacă se va dovedi că eu am tras", a adăugat Sula.

Comisia de disciplină a federaţiei albaneze a fost însă de altă părere şi i-a retras lui Shkumbini cele trei puncte câştigate pe teren în faţa lui Flamurtari (1-0), plus încă trei puncte suplimentare din clasament, echipa lui Dashnor Sula ajungând în zona periculoasă a clasamentului. De asemenea, deputatul nu va putea intra pe stadion în următoarele 10 partide, fiind obligat să plătească şi o amendă de 500.000 leke (aproximativ 3.600 euro) pentru "comportament antisportiv repetat".

 

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor