Fotbal: Falcao - "Eficacitatea poate face diferenţa" în finala Europa League

(ADRIAN DENNIS/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
04.05.2012

Columbianul Radamel Falcao, atacantul lui Atletico Madrid, crede că "eficacitatea poate face diferenţa" în finala Europa League la fotbal, care va opune echipa sa altei formaţii spaniole, Athletic Bilbao, miercuri 9 mai, pe Arena Naţională din Bucureşti, de la ora 21,45.

"Va fi o finală foarte disputată, cu doi antrenori atenţi la cel mai mic detaliu, care scot maximum posibil din jucătorii lor, aşa că sper să fie o finală de calitate", a explicat Falcao, joi, într-o zi deschisă pentru presă. Ambele echipe au antrenori argentinieni: Atletico Madrid pe Diego Simeone, iar Athletic Bilbao pe Marcelo Bielsa.

Atacantul a adăugat că pentru el înseamnă "foarte mult" să joace a doua finală consecutivă în Europa League, competiţie pe care a câştigat-o anul trecut cu FC Porto. Potrivit lui, aceasta "înseamnă confirmarea momentului bun al carierei mele", precum şi confirmarea faptului că Atletico Madrid este o forţă la nivel internaţional, cu două finale de Europa League în trei ani, după cea câştigată în 2010 contra englezilor de la Fulham (2-1 după prelungiri).

Falcao a declarat că pentru el nu este o obsesie să devină pentru al doilea an consecutiv golgheterul Europa League. "Încerc să nu fie o obsesie", a spus Falcao, pentru care important este "să contribuie cu goluri, pentru ca echipa să câştige".

În prezent, el conduce în topul marcatorilor, cu 10 goluri, la fel ca olandezul Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04).

Columbianul a fost cel mai bun marcator al ediţiei precedente, cu 17 reuşite, şi a înscris unicul gol al finalei de anul trecut, FC Porto - Sporting Braga 1-0.

De asemenea, Falcao a subliniat importanţa numirii argentinianului Diego Simeone pe banca tehnică a lui Atletico, în luna decembrie. În opinia sa, venirea lui Simeone a ajutat echipa să-şi revină din punct de vedere mental, în a doua parte a sezonului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor