Fotbal: Este un trofeu pentru întreaga echipă, a declarat Messi după primirea Ghetei de Aur

Fotbalistul argentinian Lionel Messi primind trofeul Gheata de Aur. (LLUIS GENE / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
29.10.2012

Fotbalistul argentinian Lionel Messi a declarat că doreşte să împartă cu colegii săi de la FC Barcelona trofeul Gheata de Aur, pe care l-a primit luni drept recompensă pentru cele 50 de goluri pe care le-a marcat în sezonul 2011/2012 din Primera Division.

"Este un trofeu acordat pentru marcarea de goluri, însă fără colegii mei nu aş fi putut să le înscriu. De aceea vreau să împart acest premiu cu ei, aşa cum fac mereu cu orice premiu primit. Nu lupt pentru premii individuale, ci pentru titluri cucerite cu echipa", a declarat Messi cu ocazia ceremoniei care a avut loc la Barcelona.

Starul argentinian se află la a doua Gheată din Aur din cariera sa, pe prima cucerind-o în 2010, când a marcat 34 de goluri şi a ajutat-o pe Barca să câştige titlul de campioană a Spaniei.

Antrenorul Barcelonei, Tito Vilanova, prezent la ceremonie, a ţinut să remarce faptul că Messi este un jucător unic. "Nu vom vedea un alt jucător ca el. Şi dacă se va mai naşte altul, va fi peste foarte mult timp. Nu doar pentru golurile marcate, ci şi pentru meciul în care vede şi înţelege jocul. Acestea sunt calităţile care îl fac atât de extraordinar", a explicat Vilanova.

Lionel Messi a primit Gheata de Aur 2012 din mâinile lui Luis Suarez Miramontes, singurul jucător din istoria fotbalului spaniol care a câştigat Balonul de Aur, în 1960.

Starul argentinian a ajuns la 73 de goluri marcate de la începutul lui 2012, fiind pe punctul de a doborî recordul de 75 goluri înscrise într-un singur an, deţinut de Pele, legenda fotbalului brazilian.

"Sunt onorat, desigur, să mă aflu în preajma unei personalităţi atât de importante a fotbalului. Însă, aşa cum am mai spus, acestea sunt doar statistici. Scopul meu este să câştig cât mai multe trofee până la finalul carierei", a mai spus Messi.

La ceremonia găzduită de fosta fabrică de bere Estrella Damm din Barcelona au mai asistat căpitanii Barcelonei, Carles Puyol şi Xavi Hernandez, oficiali ai clubului, în frunte cu preşedintele Sandro Rosell, selecţionerul Argentinei, Alejandro Sabrella, precum şi alţi sportivi ai grupării "blaugrana", între care baschetbalistul Juan Carlos Navarro sau handbalistul Juanin Garcia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor