Fotbal: Egipt - 75 de persoane urmărite în justiţie după drama de la Port Said

Epoch Times România
15.03.2012

Procurorul general al Egiptului a anunţat joi că a deschis procedurile judiciare împotriva a 75 de persoane, între care 9 poliţişti şi 3 responsabili ai clubului de fotbal Al-Masry, după incidentele tragice soldate cu 74 de morţi, produse la finalul unui meci disputat luna trecută la Port Said.

O anchetă parlamentară a pus în cauză neglijenţa poliţiei, acuzată că a subestimat riscurile producerii unor confruntări pe stadionul din Port Said, în condiţiile în care unii dintre suporteri au părăsit arena de teama unor posibile violenţe.

Două dintre persoanele trimise în faţa justiţiei sunt adolescenţi, care se vor prezenta în faţa unui tribunal pentru minori, a precizat procurorul într-un comunicat.

Violenţele de la Port Said au izbucnit după fluierul final al meciului disputat pe 1 februarie, în cursul căruia clubul local Al-Masry i-a aplicat prima înfrângere a sezonului, cu 3-1, lui Al-Ahly, o prestigioasă formaţie din Cairo.

Sute de suporteri ai lui Al-Masry au invadat terenul şi au aruncat cu pietre şi sticle în direcţia celor de la Al-Ahly.

Drama a relansat acuzaţiile la adresa armatei, care conduce ţara de la căderea lui Hosni Mubarak, în februarie 2011, numeroşi martori şi responsabili politici criticând inerţia forţelor de ordine şi slăbiciunile dispozitivului de securitate.

În zilele care au urmat dramei de la Port Said, mii de persoane au manifestat împotriva forţelor de ordine, incidentele produse cu această ocazie între forţele de ordine şi protestatari soldându-se cu 16 morţi la Cairo şi Suez (nordul Egiptului).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor