Fotbal: Chilianul Gutierrez, la FC Twente pentru 4 milioane dolari

(Vladimir Rys/Bongarts/Getty Images)
Epoch Times România
13.06.2012

Internaţionalul chilian Felipe Gutierrez, mijlocaşul ofensiv al echipei de fotbal Universidad Catolica, se va transfera la formaţia olandeză FC Twente Enschede, în schimbul sumei de 4 milioane de dolari, aceasta fiind cea mai importantă tranzacţie realizată de clubul chilian în ultimii 15 ani, precizează EFE, recepţionată de Agerpres.

Jucătorul, în vârstă de 21 ani, va semna un contract pe cinci sezoane cu gruparea din Eredivisie, urmând să încaseze un salariu anual de 700.000 dolari.

Gutierrez a debutat în naţionala ţării sale în anul 2010, sub comanda antrenorului argentinian Marcelo Bielsa, în prezent la Athletic Bilbao, fiind şi în atenţia actualului selecţioner chilian, tot argentinian, Claudio Borghi.

După cum a dezvăluit ziarul El Mercurio, preşedintele lui Twente a sosit marţi în Chile pentru finalizarea operaţiunii, în urma căreia Universidad Catolica va păstra 30 la sută din drepturile sportive ale jucătorului.

Tot în Olanda ar putea ajunge şi un alt jucător de la Universidad Catolica, tânărul fundaş lateral Stefano Magnasco (19 ani), care negociază un transfer la FC Groningen.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor