Fotbal: CJ Dolj a dat FRF în judecată şi cere anularea deciziei de dezafiliere a Universităţii Craiova

Epoch Times România
13.06.2012

Consiliul Judeţean Dolj, prin Centrul Sportiv de Copii şi Juniori aflat în subordinea sa, a acţionat în instanţă Federaţia Română de Fotbal (FRF) şi a solicitat anularea deciziei Adunării Generale a FRF privind dezafilierea echipei Universitatea Craiova.

Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj, a afirmat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că CJ mai are o speranţă că "poate întoarce decizia FRF".

"În momentul în care cineva a amintit de Universitatea Craiova pe timpul campaniei electorale, inclusiv în mediul rural, lume a sărit în sus. Problema Universităţii Craiova rămâne deosebit de importantă şi trebuie să facem ceva. Tema Universităţii Craiova nu am vrut să o folosesc în campania electorală, pentru că nu voiam să abordez o problemă foarte dureroasă. Dar în ultima zi pe care ne-o permitea legea, CJ Dolj a dat FRF în judecată, prin Centrul de Copii şi Juniori, şi a solicitat anularea deciziei de dezafiliere. De altfel, la Adunarea Generală, unul din cele şase voturi împotriva acestei decizii a fost al nostru. Încă mai există o speranţă că putem să întoarcem decizia FRF privind dezafilierea Universităţii Craiova", a spus preşedintele CJ Dolj.

Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal a votat pe 14 mai excluderea definitivă a Universităţii Craiova din cadrul FRF, cu 168 de voturi pentru, 5 împotrivă şi 18 abţineri, validând astfel decizia provizorie luată de Comitetul Executiv în 20 iulie 2011.

Mircea Sandu, preşedintele FRF, a solicitat excluderea definitivă, argumentând că SC Fotbal Club Universitatea Craiova SA a încălcat flagrant statutul federaţiei, mai ales prin faptul că a ales să-şi caute dreptatea în instanţele judecătoreşti şi a ocolit instanţa supremă a sportului, Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS) de la Lausanne. În plus, patronul Adrian Mititelu a obţinut un certificat de identitate sportivă pentru două societăţi, fapt pentru care Mircea Sandu va chema în justiţie Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, care a eliberat CIS-ul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor