Fotbal: Brazilianul Dakson da Silva nu va fi sancţionat pentru un test pozitiv

Epoch Times România
15.05.2012

Mijlocaşul brazilian Dakson da Silva, de la Lokomotiv Plovdiv, a scăpat de sancţiune pentru un test pozitiv la metilprednisolon, din cauză că a utilizat substanţa interzisă fără intenţie, a anunţat Comisia de disciplină a Comitetului olimpic bulgar.

Dakson, 24 ani, a fost controlat pozitiv după meciul cu Litex Loveci (1-0) din semifinalele Cupei Bulgariei, în aprilie.

Brazilianul a scăpat doar cu un avertisment şi va putea juca în finala cupei de miercuri, cu Ludogoreţ Razgrad de la Burgas.

"Nu putem vorbi de un scandal de dopaj, este vorba doar de un unguent. Toţi jucătorii au nevoie de masaj şi folosesc asemenea lucruri. Nu poţi suspenda pe cineva că s-a uns cu un unguent pe corp şi acesta i-a atins şi gura", a declarat Atanas Uzunov, director al clubului din Plovdiv.

Metilprednisolonul este utilizat pentru a trata caii ce suferă de artrită, iar conform unor specialişti are efect şi în tratarea unor probleme pulmonare.

 

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor