Fotbal: Gary Neville, unul dintre antrenorii secunzi la reprezentativa Angliei

Epoch Times România
14.05.2012

Gary Neville, fostul fundaş şi căpitan al echipei Manchester United, va fi unul dintre secunzii noului selecţioner al Angliei, Roy Hodgson, a anunţat Federaţia engleză de fotbal (FA).

 

În vârstă de 37 ani, Neville a îmbrăţişat meseria de analist de televiziune după ce a agăţat ghetele-n cui, în 2011, însă deţine licenţa de antrenor agreată de UEFA. El a semnat un contract pe patru ani cu FA şi va face parte din staff-ul lui Hogdson la EURO 2012, alături de Ray Lewington, Ray Clemence şi Dave Watson.

Gary Neville a cucerit 8 titluri de campion naţional, 3 Cupe Angliei, 2 Cupe ale Ligii engleze, precum şi trofeul Ligii Campionilor cu Manchester United, evoluând totodată de 85 ori în tricoul naţionalei Angliei, cu care a participat la două Cupe Mondiale.

"Roy m-a rugat să facă parte din staff-ul său, iar faptul că voi lucra pentru echipa naţională reprezintă nu doar o onoare, ci şi un moment foarte special pentru mine", a precizat Neville într-un comunicat.

"La prima mea întâlnire cu responsabilii federaţiei le-am explicat că unul dintre cei pe care îi vreau în staff-ul meu este Gary. El a reuşit atât de multe lucru în fotbal, ca jucător la Manchester United şi la echipa naţională", a spus la rândul său Hodgson.

 

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor