Fotbal: Paatelainen crede că Finlanda "rămâne în cursă", în ciuda eşecului în faţa României

Selecţionerul Finlandei, Mixu Paatelainen.
Selecţionerul Finlandei, Mixu Paatelainen. (youtube.com)
Epoch Times România
15.10.2014

Selecţionerul Finlandei, Mixu Paatelainen, consideră că naţionala ţării sale rămâne în cursa pentru calificarea la turneul final al Campionatului European de fotbal ediţia 2016, în ciuda eşecului suferit în faţa reprezentativei României (scor 0-2), marţi seara la Helsinki.

"Cred că am fost echipa mai bună în cea mai mare parte a meciului, însă nu a fost suficient. O greşeală ne-a costat astăzi (cartonaşul roşu primit de Elexander Ring — n.red). Este întotdeauna dificil să evoluezi în 10 jucători. Acest cartonaş roşu şi un corner bun pentru România s-au dovedit decisive", a declarat Paatelainen.

"Rămânem însă în cursă. Următorul nostru meci este în Ungaria, în luna noiembrie. Nu voi spune că trebuie să câştigăm, deoarece campania de calificare este abia la început, însă ar fi frumos, desigur, să obţinem cele trei puncte", a adăugat selecţionerul finlandez.

Naţionala de fotbal a României a învins formaţia Finlandei cu scorul de 2-0 (0-0), marţi seara, pe stadionul Olimpic din Helsinki, într-un meci din Grupa F a preliminariilor EURO 2016, prin ''dubla'' lui Bogdan Stancu, din minutele 54 şi 83.

Pe 14 noiembrie, în următoarea etapă a preliminariilor EURO 2016, România va primi vizita Irlandei de Nord, în timp ce Finlanda va juca în deplasare cu Ungaria, ambele partidei urmând să se dispute de la ora 21,45 (ora României).

Lider al clasamentului Grupei F este Irlanda de Nord, cu maximum de puncte (9), urmată de România, cu 7 pct, Finlanda şi Ungaria, cu câte 4 pct, Grecia, 1 pct, şi Insulele Feroe, 0 pct.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor