Fotbal: Bayern Munchen - Schweinsteiger, indisponibil mai multe săptămâni

Bastian Schweinsteiger, mijlocaşul echipei de fotbal Bayern Munchen, primeşte îngrijiri medicale în timpul meciului cu VfB Stuttgart, disputat miercuri în Cupa Germaniei. (THOMAS KIENZLE / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
09.02.2012

Bastian Schweinsteiger, mijlocaşul echipei de fotbal Bayern Munchen va fi indisponibil, probabil, mai multe săptămâni, în urma unei rupturi a ligamentelor gleznei piciorului drept, suferită în debutul meciului cu VfB Stuttgart (2-0), disputat miercuri în Cupa Germaniei, a anunţat joi gruparea bavareză.

Internaţionalul german urmează să poarte gips timp de o săptămână, înainte de a putea începe să lucreze musculatura cu o încălţăminte specială.

Antrenorul lui Bayern, Jupp Heynkes, nu şi-a ascuns neliniştea după victoria cu Stuttgart, subliniind că o absenţă mai lungă a mijlocaşului său "ar fi dezastruasă".

"Schweini", în vârstă de 27 ani, a fost lovit la gleznă în debutul meciului cu şvabii, fiind nevoit să părăsească terenul, din cauza durerilor, în minutul 17. El a disputat doar 4 meciuri de la revenirea sa în competiţie, după operaţia la clavicula dreaptă, la care a fost supus la începutul lunii noiembrie.

Absenţa liderului s-a resimţit în jocul şi în rezultatele lui Bayern, campioana de toamnă nereuşind să acumuleze decât 4 puncte în 3 meciuri disputate de la reluarea campionatului german, fiind nevoită să-i cedeze fotoliul de lider campioanei en titre, Borussia Dortmund.

Bastian Schweinsteiger urmează să rateze, de asemenea, şi următoarea acţiune a reprezentativei Germaniei, meciul amical împotriva Franţei, programat pe 29 februarie la Bremen.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor