Fotbal: Oţelul Galaţi mulţumeşte mass-mediei pentru atenţia acordată "trenului groazei"

Clubul de fotbal Oţelul Galaţi mulţumeşte mass-mediei care a relatat pe larg despre oamenii captivi în "trenul groazei", cum a fost denumită cursa Galaţi - Bucureşti, în care s-au aflat şi 9 jucători de la campioana României.
Epoch Times România
09.02.2012

Clubul de fotbal Oţelul Galaţi mulţumeşte mass-mediei care a relatat pe larg despre oamenii captivi în "trenul groazei", cum a fost denumită cursa Galaţi - Bucureşti, în care s-au aflat şi 9 jucători de la campioana României.

"Nu ne putem ascunde mâhnirea că în România anului 2012 este posibilă o asemenea situaţie de viaţă şi de moarte şi am fi făcut-o chiar dacă gruparea noastră n-ar fi fost implicată în acest subiect prin prezenţa în tren a celor nouă jucători şi a câtorva membri din staff-ului tehnic. Pe tot parcursul desfăşurării evenimentelor, clubul şi membrii săi expuşi unor pericole greu de anticipat au manifestat decenţă în declaraţii, prin urmare este exclus să amendăm unele exagerări ale presei menite să-i confere cazului culoare de tip cancan. Am răsuflat uşuraţi la aflarea veştii că trenul a revenit până la urmă la Galaţi, cu cei aproximativ 500 de pasageri ai săi, şi că sportivii noştri au ajuns la destinaţie, în cantonamentul din Spania", afirmă directorul general Marius Stan, pe site-ul clubului.

Oficialul gălăţean a adăugat că elicopterul cu care au fost recuperaţi jucătorii aparţinea omului de afaceri Ioan Niculae, patronul clubului Astra Ploieşti, căruia i-a mulţumit pentru ajutor. "Pe anumite canale i se inoculează opiniei publice că un oarecare elicopter a sărit să salveze "nişte fotbalişti" înainte de a lua copiii, femeile gravide şi bătrânii, tenta articolelor fiind de-un populism tipic românesc. Acele elicoptere nu aparţin statului român, nu s-au autosesizat pentru "nişte fotbalişti", ci au acţionat în urma apelurilor conducerii FC Oţelul Galaţi la omul de afaceri Ioan Niculae, căruia îi mulţumim şi pe această cale, iar operaţiunea s-a derulat numai contra-cost! Nici dacă plătim pentru a ne extrage propriii jucători din acel tablou sinistru nu este bine? Mai mult decât atât, firma la care am apelat pentru această situaţie de urgenţă şi-a arătat în mod public disponibilitatea de a participa gratis la operaţiunea de salvare a oamenilor nevinovaţi din această cursă înspăimântătoare. Dacă nu au existat solicitări din partea autorităţilor abilitate, clubul nostru îşi declină orice răspundere. Nici nu s-ar putea altfel", precizează comunicatul.

FC Otelul Galaţi se află, începând de joi, în formulă completă în cantonamentul de la Oliva Nova (Spania). Jucătorii şi staff-ul tehnic care au avut probleme în ţară din cauza condiţiilor meteorologice extreme se află la hotelul Oliva Nova Golf şi au intrat în programul de pregătire al campioanei României.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor