Fotbal: Antrenorul Dorinel Munteanu a părăsit Oţelul Galaţi

Dorinel Munteanu, antrenorul echipei Oţelul Galaţi (Clint Hughes/Getty Images)
Epoch Times România
30.08.2012

Antrenorul Dorinel Munteanu a părăsit, joi, banca tehnică a echipei de fotbal Oţelul Galaţi, despărţirea de gruparea de la Dunăre producându-se în cadrul unei conferinţe de presă la care au mai participat primarul Galaţiului, Marius Stan, şi consilierul pentru fotbal al acestuia, Narcis Răducan.

"De comun acord, cât se poate de amiabil, am hotărât să întrerupem această colaborare, cea mai fructuoasă din istoria clubului. Am încercat să prelungim acestă perioadă dar am ajuns împreună la concluzia că prelungim agonia. Scopul este să producem un şoc la echipă, să fie declicul care să aducă rezultate, astfel încât acest sacrificiu să se dovedească util", a spus Marius Stan.

Dorinel Munteanu a spus că a luat această hotărâre pentru binele echipei.

"Mulţumesc Oţelului că mi-a dat şansa să trăim împreună trei ani frumoşi. Sunt mândru că am făcut parte din acest proiect, că am avut în jurul meu caractere puternice. Cunosc foarte bine echipa, ştiu că avea nevoie de o schimbare", a afirmat Munteanu, extrem de emoţionat.

Sub conducerea tehnică a lui Dorinel Munteanu, Oţelul a câştigat în 2011 primul titlu de campioană a ţării şi a participat pentru prima dată în Liga Campionilor.

La antrenamentul de joi seara, Munteanu va preda ştafeta noului antrenor Viorel Tănase.

Viorel Tănase şi-a început cariera de antrenor la Oţelul, ca secund al lui Petre Grigoraş. Apoi, a fost antrenor principal la Oţelul II, FCM Dunărea Galaţi, Farul Constanţa şi din luna iulie a acestui an la SC Bacău, de care s-a despărţit marţi seara.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor