Fotbal: Spaniolul Javi Martinez noul jucător al lui Bayern

Mijlocaşul internaţional spaniol, Javier Martinez. (Jeff J Mitchell / Getty Images)
Epoch Times România
30.08.2012

Mijlocaşul internaţional spaniol Javier Martinez (fost la Athletic Bilbao) a semnat un contract de cinci ani, până în 30 iunie 2017, cu Bayern Munchen, a anunţat miercuri clubul cel mai titrat din Campionatul de fotbal al Germaniei.

Clubul bavarez nu a precizat valoarea transferului, însă a fost deja evocată suma de 40 milioane euro, ceea ce ar constitui un nou record pentru Bundesliga.

"A fost incontestabil un transfer complicat şi suntem cu atât mai fericiţi că el este în sfârşit al nostru", a comentat preşedintele lui Bayern, Karl-Heinz Rummenigge, într-un comunicat al clubului.

"Este un jucător foarte bun. Are o personalitate puternică şi deja o mare afinitate cu Bayern, a adăugat Rummenigge. Noi toţi, şi în special responsabilii noştri sportivi, Jupp Heynckes şi Matthias Sammer, ne bucurăm de venirea lui Martinez".

Martinez (23 ani) a fost component al selecţionatei spaniole care a câştigat Mondialul din 2010 şi Euro 2012 şi a fost finalist în Europa League cu Bilbao în sezonul trecut, când echipa bască a fost învinsă de Atletico Madrid (3-0).

Anunţul oficial al lui Bayern a intervenit miercuri, după ce cotidianul german Bild anunţase dimineaţă că internaţionalul spaniol a trecut cu bine de vizita medicală tradiţională la Munchen marţi noaptea.

Athletic Bilbao a reacţionat imediat, precizând într-un comunicat că "nu a autorizat în niciun moment voiajul jucătorului său Javier Martinez la Munchen pe 28 august" şi că îi va cere "explicaţii jucătorului".

Precedentul transfer-record din Bundesliga a fost stabilit la plecarea bosniacului Edin Dzeko pentru 34 milioane euro de la Wolfsburg la Manchester City în 2011, internaţionalul german Mario Gomez trecând de la Stuttgart la Bayern Munchen în 2009 pentru 30 milioane euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor