Fotbal: Anglia oferă cea mai strânsă luptă pentru titlu din 1989

(PATRIK STOLLARZ / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
01.05.2012

Actualul sezon din Premier League oferă cea mai strânsă luptă pentru titlu din ultimii 23 de ani, datorită victoriei lui Manchester City în derby-ul cu Manchester United (1-0), care împart primul loc cu acelaşi număr de puncte, dar despărţite de golaveraj.

Când mai sunt 2 etape, City are 83 puncte, la fel ca United, dar cu un golaveraj superior de 8 goluri (88-27 faţă de 86-33).

Un asemenea final echilibrat s-a mai petrecut în 1989, când Arsenal şi Liverpool au încheiat campionatul cu acelaşi număr de puncte (76) şi diferenţă de goluri (37). Arsenal, care obţinea atunci o victorie cu 2-0 aproape de finalul meciului cu Liverpool, obţinea titlul datorită numărului mai mare de goluri înscrise în acel sezon.

Asemenea finişuri umăr la umăr sunt rare în Premier League, un alt episod fiind consemnat abia în 1965, când Manchester United şi Leeds United au avut acelaşi număr de puncte la final, dar United a câştigat titlul datorită unui sistem de departajare care calcula o medie a golurilor încrise în cele 42 de meciuri.

Revenind la actualul sezon, Manchester City are teoretic o misiune mai grea în ultimele 2 meciuri, o deplasare la Newcastle United, o echipă care vânează un loc de Liga Campionilor. şi un meci acasă cu Queens Park Rangers, ameninţată de retrogradare.

United joacă în schimb acasă cu Swansea City, scăpată de emoţiile retrogradării, şi în deplasare cu Sunderland, o altă echipă fără emoţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor