Campionii de la Oţelul Galaţi, plini de bani, dar... faliţi

Directorul general al clubului de fotbal Oţelul Galaţi, Marius Stan, a declarat că din cauza refuzului preşedintelui Consiliului de Administraţie de a aproba unele plăţi către creditori, gălăţenii, campionii naţionali în sezonul trecut, riscă să intre în faliment.
(ADRIAN DENNIS/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
28.04.2012

Directorul general al clubului de fotbal Oţelul Galaţi, Marius Stan, a declarat că din cauza refuzului preşedintelui Consiliului de Administraţie de a aproba unele plăţi către creditori, gălăţenii, campionii naţionali în sezonul trecut, riscă să intre în faliment. "Am luat licenţa, în ciuda «eforturilor» unora de a nu o lua, dar în continuare ne pasc necazurile, pentru ca procesele care sunt în derulare ne pot priva de licenţă, ne pot bloca funcţionarea. Avem procese pe care ni le-au intentat creditorii de până acum ai clubului, unele dintre acestea s-au şi finalizat şi, dacă vom refuza în continuare să plătim, ceea ce mi se pare absurd, ne paşte insolvenţa, apoi falimentul, care înseamnă retrogradarea echipei", a spus Stan.

Oficialul gălăţean recunoaşte că nici până acum Oţelul nu plătit cei 50.000 de euro către FCM Târgu Mureş, bani datoraţi din transferul brazilianului Didi: "Banii nu s-au plătit, procesul este ca şi pierdut. Este o datorie pe care nu avem cum să nu o recunoaştem, ba eu personal îmi cer şi scuze în faţa celor de la Târgu Mureş, pentru faptul că nu am plătit, având banii în cont. Îmi asum acest fapt, deşi ar trebui să-şi asume alţii această ruşine"

Marius Stan a vorbit şi despre procesul de privatizare al clubului. "S-a finalizat şi partea a doua de audit, acum urmează ca investitorii să trimită scrisori de intenţie către conducerea franceză a combinatului, pentru a grăbi procesul de negociere şi apoi de privatizare", a spus Stan.

Culmea este că Oţelul ar trebui să fie unul dintre cele mai bogate cluburi din România. Pe lângă cei 3,5 milioane de euro primiţi de la Liga Profesionistă ca drepturi de televiziune pentru sezonul trecut, plus 500.000 de euro de la Primăria Galaţi şi alte contracte de dimensiuni mai mici de la diverşi sponsori locali, Oţelul ar trebui să încaseze circa 20 de milioane de euro de la UEFA pentru participarea în grupele Ligii Campionilor! Numai că, se pare, banii de la UEFA nu ar fi ajuns la club, ci la combinatul siderurgic din Galaţi, Arcelor Mittal, care nu ar mai prea vrea să îi dea înapoi, oprindu-i ca fiind o plată a unei datorii mai vechi a clubului către patronat!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor