Fostul deputat Mihail Boldea, eliberat la miez de noapte din penitenciar

(photos.com)
Loredana Diacu
23.11.2013

Fostul deputat Mihail Boldea care este judecat pentru fraude imobiliare în valoare de aproximativ un milion de euro, a fost eliberat vineri noaptea din Penitenciarul Galaţi. Boldea va fi judecat în libertate, având doar interdicţia de a părăsi ţara.

Boldea a părăsit Penitenciarul Galaţi la ora 23.55, după o detenţie de 10 luni. Fostul deputat a fost pus în libertate în urma unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

De la arestarea lui Bolda şi până acum o săptămână, magistraţii Curţii de Apel Iaşi au emis cinci decizii prin care se dispune judecarea în libertate a fostului deputat, atacate de procurorii DIICOT la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu recurs. Vineri seara, Înalta curte de Casaţie şi Justiţie a respins vineri seara recursul, admiţând eliberarea lui Boldea, cu interdicţia de a părăsi ţara până la judecarea procesului sau, informează Mediafax.

Boldea este judecat pentru fraude imobiliare în valoare de aproximativ un milion de euro, alături de alte 18 persoane, acuzate de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Fostul deputat a fost arestat preventiv în lipsă pe 22 martie 2012 şi încarcerat pe 27 martie 2012, după ce s-a predat. De atunci, măsura reţinerii sale a fost prelungită succesiv.

Procurorii DIICOT îl consideră pe Mihail Boldea conducătorul unui grupul infracţional ce opera în Galaţi. Cu sprijinul unei avocate din cadrul baroului respectivei localităţi şi a unui fost arbitru din cadrul Curţii de Arbitraj din aceeaşi localitate, membri grupului şi-au trecut abuziv în proprietate o serie de imobile şi terenuri din centrul oraşului pe care apoi le vindeau, folosindu-se de hotărâri judecătoreşti falsificate sau pronunţate în baza unor acte false.

"Membrii grupării, printre care Bolboceanu Mihaela Cristina, avocat din cadrul Baroului Galaţi şi Luchiniuc Aurica, fost arbitru din cadrul Curţii de Arbitraj Galaţi, identificau terenuri şi imobile, situate în zone centrale ale municipiului Galaţi, proprietatea Consiliului Local Galaţi sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate în vederea confiscării speciale în cauze penale, pe care le treceau în proprietatea altor membri ai grupului. În acest scop, inculpaţii au utilizat hotărâri judecătoreşti falsificate sau pronunţate în baza unor acte false, respectiv hotărâri arbitrale, pronunţate în fals. Membrii grupării înstrăinau ulterior imobilele către terţe persoane, cumpărători de bună credinţă, modalitate în care obţineau beneficii financiare substanţiale", precizau procurorii DIICOT.

Fostul deputat Mihail Boldea mai are pe rol un dosar, întocmit de această dată de DNA - Serviciul teritorial Galaţi în cadrul căruia Boldea, a fost trimis în judecată alături de şeful Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, în prezent suspendat din funcţie, pentru şantaj, mită şi spălare de bani. Prejudiciul cauzat bugetului de stat în acest caz este de 21.786.710 euro, echivalentul a 76.608.608 lei, mai informează Mediafax.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor