Fostul candidat prezidenţial Cumpănaşu vrea să scape de dosarul în care este acuzat că ar fi "ţepuit" bugetul UE

Alexandru Cumpănaşu
Alexandru Cumpănaşu (Captură Video)

Fostul candidat prezidenţial din 2019 Alexandru Cumpănaşu este acuzat că ar fi “ţepuit” bugetul Uniunii Europene cu 200.189 lei, după ce în 2016 i-a păcălit pe cei de la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) să-l angajeze ca “expert IT”, fără să aibă studii de specialitate. În prezent, Cumpănaşu încearcă să scape de dosarul penal care i-ar putea aduce o pedeapsă de până la 7 ani de puşcărie, relatează Ziare.com.

Potrivit sursei citate, Cumpănaşu a ajuns la Curtea de Apel Bucureşti cu dosarul în care a fost trimis în judecată pentru infracţiunea obţinerea pe nedrept de fonduri europene cu declaraţii false. Acesta a contestat hotărârea Tribunalului Bucureşti din data de 23 martie, prin care judecătorul de cameră preliminară a validat legalitatea rechizitoriului şi a dispus începerea judecăţii.

Infracţiunea pentru care va fi judecat Cumpănaşu este cea prevăzută de Art. 18 indice 1 alineat 1 din Legea nr. 78/2000, care prevede următoarele:

“Folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi”.

Reamintim că Alexandru Cumpănaşu a fost trimis în judecată de DNA în decembrie 2022, iar până acum dosarul s-a aflat în procedură de cameră preliminară, în cadrul căreia dezbaterile au loc cu uşile închise.

Articolul integral aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne