Fostul ambasador al SUA în Germania: Trump vrea să candideze din nou

Ric Grenell, fost abvasador al SUA la Berlin
Ric Grenell, fost abvasador al SUA la Berlin (Sean Gallup/Getty Images)

Fostul preşedinte Donald Trump a spus de mai multe ori că vrea să candideze din nou la preşedinţie după alegerile din 2020, a declarat un fost consilier.

„Donald Trump este încă şeful Partidului Republican, să nu ne înşelăm. El este în continuare cel mai popular politician. Şi va decide ce vrea să facă”, a declarat fostul ambasador al SUA în Germania, Ric Grenell, pentru canalul de ştiri Newsmax, în weekend.

„Mi-a spus personal, de mai multe ori, că vrea să candideze din nou. Aşa că vom vedea dacă acest lucru este valabil şi cum se întâmplă; cred că avem mult de parcurs”, a adăugat Grenell.

Aproape imediat după încheierea alegerilor din 3 noiembrie, pe care echipa lui Donald Trump le-a considerat fraudate, au început speculaţiile despre candidatura lui Trump în 2024. Sondajele arată că Trump rămâne popular în rândul alegătorilor republicani, motiv pentru care nu ar trebui să încerce să înfiinţeze un nou partid, a argumentat Grenell.

Se încarcă player-ul...

„În mod clar, Donald Trump este republican şi ar trebui să candideze din nou ca republican”, a spus el.

Trump se confruntă cu perspectiva de a fi primul preşedinte condamnat pentru un articol de destituire, deoarece Senatul intenţionează să înceapă un proces în acest sens în februarie. Dacă Senatul îl condamnă pe Trump, poate alege să-i interzică să mai ocupe vreodată funcţia. Unii democraţi au spus că acesta este unul dintre motivele pentru care au vrut să-l acuze pe fostul preşedinte republican.

În primele sale comentarii de la ieşirea din funcţie, Trump a spus, la sfârşitul săptămânii trecute, unui reporter că va reveni într-un fel, dar nu a detaliat. În ziua în care Joe Biden a depus jurământul, Trump le-a spus susţinătorilor săi: „Ne vom întoarce într-o anumită formă”.

Jason Miller, un fost consilier al lui Donald Trump, a declarat la începutul acestei luni că preşedintele va fi implicat în alegerile din 2022 - de la jumătatea mandatului.

„Preşedintele Trump se va asigura că vom recupera Camera Reprezentanţilor în 2022”, a afirmat Miller la „War Room”. „Are o grămadă de bani. Este de cea mai mare notorietate. O să facă asta."

Unii oficiali republicani au încercat să se distanţeze de Trump după incidentele din 6 ianuarie când a fost acuzat de instigarea unor protestatari care au pătruns ilegal în clădirea Capitoliului, stârnind o reacţie vehementă din partea liderilor democraţi care îl acuză că a instigat la insurecţie.

Se încarcă player-ul...

"Gloata a fost provocată de preşedinte şi de alţi lideri", a declarat săptămâna trecută liderul minorităţilor din Senat, Mitch McConnell (R-Ky.)

Unii analişti par să se îndoiască de capacitatea lui Trump de a atrage alegători care nu au ales în mod tradiţional candidaţi republicani.

Citiți și Facebook însărcinează un "Consiliu de supraveghere" să stabilească dacă Trump va avea acces la contul său

„Acest preşedinte a adus un mare succes în interior, a adus oameni la partidul care nu fuseseră implicaţi înainte şi el ar trebui să continue să se angajeze în acest fel”, a declarat liderul minorităţii Camerei Reprezentanţilor, Kevin McCarthy (R-California) la o conferinţă de presă recentă. Apărând pe Fox News, el a adăugat: „Cred că preşedintele Trump continuă să aibă acea capacitate de a conduce acest partid şi de a uni”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe