Fosta şefă a Comisiei de Etică a PMP, Elenina Nicuţ, îl confruntă pe Adrian Papahagi

Elenina Nicuţ
Elenina Nicuţ (facebook.com)

Fosta şefă a Comisiei de Etică a PMP, Elenina Nicuţ, îl acuză pe membrul fondator al formaţiuni, Adrian Papahagi, actual susţinător al Monicăi Macovei, că minte atunci când o acuză că a încercat să îl convingă de faptul că Marin Anton este "ireproşabil".

"Traian Băsescu ne spune că e mai mult entuziasm ca oricând în PMP. Să înţelegem că toţi se bucură că au scăpat de Udrea? Între timp, Elenina Nicuţ, fosta şefă a Comisiei de etică din PMP, care se chinuia să mă convingă că Marin Anton e ireproşabil, a identificat cu mare subtilitate beneficiarul şpăgilor aduse de Cocoş la PDL. Cum cine? Macovei, fireşte. Umorul involuntar a atins cote înalte în politica românească", a precizat Adrian Papahagi pe contul său de Facebook.

Replica Eleninei Nicuţ nu s-a lăsat mult aşteptată: "Am luat act de afirmaţia dlui Papahagi potrivit căreia, în calitate de fostă şefă a Comisiei de etică din PMP, m-aş fi chinuit să îl conving că Marin Anton ar fi ireproşabil. Afirmaţia este mincinoasă, contrazisă de altfel de alte postări ale aceluiaşi autor, fiind făcută în unicul scop de a combate nu cu contraargumente, ci printr-un atac la persoană postarea mea referitoare la dna Macovei, colega sa de partid."

Elenina Nicuţ consideră "regretabil" faptul că Adrian Papahagi nu a înţeles nici până acum că, cel puţin la acel moment, Statutul PMP nu prevedea nicio clauză privind excluderea unui membru acceptat de o organizaţie locală, "la simpla bătaie din picior" a unui membru cu funcţie în conducerea centrală a partidului, fie el şi membru fondator.

Elenina Nicuţ i-a amintit lui Papahagi că la momentul respectiv i-a solicitat în mod expres să indice dispoziţia statutară care ar justifica excluderea respectivului din PMP, însă acesta nu a fost în măsură să o facă. Mai mult, decizia a fost luată de CEN-ul reunit în şedinţă extraordinară în urma scandalului public declanşat de acesta, nu de Comisia de etică.

"Are însă acum ocazia să includă o astfel de clauză de excludere în statutul noului partid democratic la a cărui construcţie înţeleg că participă", a adăugat fosta şefă a Comisiei de etică a PMP.

Pentru a citi "Filmul PMP", aşa cum susţine Adrian Papahagi că l-a trăit, relatare care conţine şi episodul Marin Anton, intraţi aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne