Fosta şefă a Comisiei de Etică a PMP, Elenina Nicuţ, îl confruntă pe Adrian Papahagi

Elenina Nicuţ
Elenina Nicuţ (facebook.com)

Fosta şefă a Comisiei de Etică a PMP, Elenina Nicuţ, îl acuză pe membrul fondator al formaţiuni, Adrian Papahagi, actual susţinător al Monicăi Macovei, că minte atunci când o acuză că a încercat să îl convingă de faptul că Marin Anton este "ireproşabil".

"Traian Băsescu ne spune că e mai mult entuziasm ca oricând în PMP. Să înţelegem că toţi se bucură că au scăpat de Udrea? Între timp, Elenina Nicuţ, fosta şefă a Comisiei de etică din PMP, care se chinuia să mă convingă că Marin Anton e ireproşabil, a identificat cu mare subtilitate beneficiarul şpăgilor aduse de Cocoş la PDL. Cum cine? Macovei, fireşte. Umorul involuntar a atins cote înalte în politica românească", a precizat Adrian Papahagi pe contul său de Facebook.

Replica Eleninei Nicuţ nu s-a lăsat mult aşteptată: "Am luat act de afirmaţia dlui Papahagi potrivit căreia, în calitate de fostă şefă a Comisiei de etică din PMP, m-aş fi chinuit să îl conving că Marin Anton ar fi ireproşabil. Afirmaţia este mincinoasă, contrazisă de altfel de alte postări ale aceluiaşi autor, fiind făcută în unicul scop de a combate nu cu contraargumente, ci printr-un atac la persoană postarea mea referitoare la dna Macovei, colega sa de partid."

Elenina Nicuţ consideră "regretabil" faptul că Adrian Papahagi nu a înţeles nici până acum că, cel puţin la acel moment, Statutul PMP nu prevedea nicio clauză privind excluderea unui membru acceptat de o organizaţie locală, "la simpla bătaie din picior" a unui membru cu funcţie în conducerea centrală a partidului, fie el şi membru fondator.

Elenina Nicuţ i-a amintit lui Papahagi că la momentul respectiv i-a solicitat în mod expres să indice dispoziţia statutară care ar justifica excluderea respectivului din PMP, însă acesta nu a fost în măsură să o facă. Mai mult, decizia a fost luată de CEN-ul reunit în şedinţă extraordinară în urma scandalului public declanşat de acesta, nu de Comisia de etică.

"Are însă acum ocazia să includă o astfel de clauză de excludere în statutul noului partid democratic la a cărui construcţie înţeleg că participă", a adăugat fosta şefă a Comisiei de etică a PMP.

Pentru a citi "Filmul PMP", aşa cum susţine Adrian Papahagi că l-a trăit, relatare care conţine şi episodul Marin Anton, intraţi aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.