Fost şef al Serviciului Naţional de Informaţii SUA recunoaşte că Fauci a minţit cu privire la cercetările de tip "câştig de funcţii"

Anthony Fauci (Saul Loeb/AFP via Getty Images *)
D.B.
19.04.2023

În urmă cu doar doi ani, numeroase surse media alternative au fost acuzate că au răspândit "teorii ale conspiraţiei" şi informaţii false legate de originea virusului ce provoacă boala Covid-19, aminteşte un material publicat de ZeroHedge.

Mai exact, oricine îndrăznea la vremea aceea să sugereze că Laboratorul de virusologie de nivel 4 din Wuhan (WIV), China (chiar vizavi de zona zero a Covid) ar putea fi sursa epidemiei, era supus unei cenzuri totale pe reţelele de socializare. Acum, întrebarea pe care mulţi oameni ar fi trebuit să şi-o pună este: "De ce?" De ce a fost cenzura atât de agresivă faţă de investigaţiile în mod clar rezonabile privind operaţiunile laboratorului din Wuhan?

Şi mai mult decât atât: de ce au fost atât de rapide negările şi interpretările unor oficiali precum Anthony Fauci, care în loc să examineze pur şi simplu dovezile, au ales să le respingă din start?

Potrivit sursei citate, adevăratul motiv al campaniei de reducere la tăcere a opiniilor despre laboratorul Wuhan devine evident pe măsură ce sunt dezvăluite legăturile dintre Fauci, NIH şi laborator. Elemente ale guvernului american, inclusiv Fauci, finanţau de fapt controversata cercetare de tip câştig de funcţii ["gain-of-function"- în engleză - un eufemism pentru programele care încearcă să facă virusurile mai letale – n.n.] de la Wuhan şi o protejau de controlul guvernamental. Iar asta este de netăgăduit, mai susţine autorul articolului.

El adaugă că dacă acceptăm că sursa cea mai probabilă a pandemiei de COVID a fost laboratorul din Wuhan, atunci trebuie să acceptăm, de asemenea, că Fauci şi asociaţii săi au ajutat la crearea pandemiei.

Dovada cercetării include documente de la Departamentul Apărării (obţinute de Project Veritas) care confirmă că EcoHealth Alliance a abordat DARPA în 2018 cu privire la cercetarea de tip câştig de funcţii privind coronavirusurile purtate de lilieci în cadrul unei propuneri numite Project Defuse. DARPA a respins propunerea pe motiv că nu a prezentat riscurile unor astfel de experimente şi a încălcat un moratoriu privind cercetarea de tip câştig de funcţii. EcoHealth s-a adresat apoi lui Fauci şi NIH pentru finanţare, iar Fauci s-a grăbit să o sprijine folosind laboratoarele din Wuhan.

Documentele de la NIH arată, de asemenea, că grupul s-a angajat în cercetări de tip câştig de funcţii la Wuhan, concentrându-se pe dezvoltarea de coronavirusuri care ar putea fi transferate de la animale la oameni. Fauci era la curent cu aceste cercetări cel puţin până în 2021 (şi probabil că a fost implicat încă de la început), dar ar fi continuat să mintă cu privire la implicarea NIH.

Între timp, National Pulse a descoperit în mai 2001 că WIV a şters de pe site-ul său web orice menţiune a parteneriatului său cu NIH.

Investigarea minuţioasă a campaniei de dezinformare a lui Fauci ar putea fi prea puţin şi ar veni prea târziu, şi rămâne de văzut dacă până la urmă omul va suporta vreodată consecinţe pentru acţiunile sale.

Cu toate acestea, expunerea lui Fauci şi a NIH este atât de copleşitoare încât fostul director al Serviciului Naţional de Informaţii recunoaşte acum că Fauci a indus în eroare Congresul şi publicul american, susţine autorul articolului din ZeroHedge.

Să sperăm ca această dezvăluire va ajuta oamenii să se gândească de două ori înainte de a mai urma orbeşte afirmaţiile birocraţilor guvernamentali în timpul următoarei crize globale fabricate.

Context

Reamintim, în acest context, că Fauci - care a sponsorizat cercetări interzise privind "câştigul de funcţii", pentru a face coronavirusul liliacului mai transmisibil la om - a fost acuzat de către anchetatorii Congresului SUA că a "îndemnat" un grup de oameni de ştiinţă la fabricarea unei lucrări care să infirme teoria scurgerii din laborator a virusului care a provocat pandemia de Covid-19.

La 1 februarie 2020, Fauci şi şeful său, directorul NIH, Dr. Francis Collins, şi cel puţin unsprezece oameni de ştiinţă au participat la o teleconferinţă în timpul căreia mai mulţi dintre ei au avertizat că este posibil ca virusul SARS-CoV-2, care provoacă boala COVID-19, să se fi scurs dintr-un laborator din Wuhan, China, şi să fi fost manipulat genetic în mod intenţionat.

La trei zile după această convorbire, cinci participanţi la convorbire (Kristian Andersen, virusolog la Scripps Research; Edward Holmes, virusolog la Universitatea din Sydney; Robert Garry, virusolog la Tulane School of Medicine; Andrew Rambaut, virusolog la Universitatea din Edinburgh şi Ian Lipkin, virusolog la Universitatea Columbia) au renunţat aparent la temerile lor privind o scurgere din laborator şi au redactat un proiect intitulat "The Proximal Origin of SARS-Cov-2" (Originea proximă a SARS-Cov-2 - n.n.), pe care i l-au trimis lui Fauci şi Collins. Detalii aici.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor