Fauci a "îndemnat" cercetătorii să fabrice o lucrare despre "originile proxime" ale Covid-19, care să excludă o scurgere din laborator

Dr. Anthony Fauci fostul director al Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA (Alex Wong/Getty Images)
D.B.
06.03.2023

Dr. Anthony Fauci - care a sponsorizat cercetări interzise privind "câştigul de funcţii" (gain-of-function - în engleză - un eufemism pentru programele care încearcă să facă virusurile mai letale - n.n.), pentru a face coronavirusul liliacului mai transmisibil la om - a fost acuzat de către anchetatorii Congresului că a "îndemnat" un grup de oameni de ştiinţă la fabricarea unei lucrări care să urmărească să infirme teoria scurgerii din laborator a virusului care a provocat pandemia de Covid-19, informează Zero Hedge.

La 1 februarie 2020, Fauci şi şeful său, directorul NIH, Dr. Francis Collins, şi cel puţin alţi unsprezece oameni de ştiinţă au participat la o teleconferinţă în timpul căreia mai mulţi dintre ei au avertizat că este posibil ca virusul SARS-CoV-2, care provoacă boala COVID-19, să se fi scurs dintr-un laborator din Wuhan, China, şi să fi fost manipulat genetic în mod intenţionat.

La trei zile după această convorbire, cinci participanţi la convorbire (Kristian Andersen, virusolog la Scripps Research; Edward Holmes, virusolog la Universitatea din Sydney; Robert Garry, virusolog la Tulane School of Medicine; Andrew Rambaut, virusolog la Universitatea din Edinburgh şi Ian Lipkin, virusolog la Universitatea Columbia) au renunţat aparent la îngrijorarea lor privind o scurgere din laborator şi au redactat un proiect intitulat "The Proximal Origin of SARS-Cov-2" (Originea proximă a SARS-Cov-2 - n.n.), pe care i l-au trimis lui Fauci şi Collins.

De asemenea, Dr. Jeremy Farrar, actualul cercetător şef al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a fost foarte implicat (dar nu a fost creditat).

Ca o paranteză legată de acest subiect - Washington Examiner a dezvăluit săptămâna trecută că doi dintre autorii lucrării "Proximal Origin", care iniţial şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la o scurgere de informaţii din laborator iar apoi şi-au schimbat părerea (Anderson şi Garry), au primit milioane de dolari în granturi NIH sub conducerea lui Fauci.

Acum, potrivit Subcomitetului Select privind Pandemia de Coronavirus al Camerei Reprezentanţilor, Fauci a "stimulat" realizarea lucrării.

"Noile dovezi publicate astăzi de Subcomitetul Select sugerează că Dr. Fauci a 'îndemnat' la redactarea unei publicaţii care ar fi 'infirmat' teoria scurgerilor din laborator, autorii acestei lucrări au denaturat dovezile disponibile pentru a atinge acest obiectiv, iar Dr. Jeremy Farrar nu a fost creditat în ciuda implicării semnificative."

În SUA se făceau cercetări riscante privind "câştigul de funcţii" până în 2014, când administraţia Obama le-a interzis. Cu patru luni înainte de interdicţie, Dr. Fauci a externalizat-o în Wuhan, China, prin intermediul organizaţiei non-profit din New York, EcoHealth Alliance.

După ce infecţiile cu Sars-CoV-2 au izbucnit în apropierea Institutului de Virusologie din Wuhan, Fauci s-a angajat într-o campanie masivă pentru a nega posibilitatea unei scurgeri din laboratorul pe care l-a finanţat şi, în schimb, a aruncat vina pe o specie intermediară zoonotică încă nedescoperită.

Dacă doriţi să aprofundaţi şi mai mult, acesta este probabil cel mai bun şi mai cuprinzător rezumat al cronologiei "originii proximale".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor