Fost premier moldovean aruncă pastila: România îşi trimite demnitarii în sprijinul lui Plahotniuc

Ion Sturza
Ion Sturza (Florin Chirilă/Epoch Times)

Fostul premier Ion Sturza susţine că astăzi, 14 iunie, la Chişinău vor veni doi demnitari de rang înalt de la Bucureşti, România, în contextul politicii actuale din ţară, iar misiunea demnitarilor este „salvaţi soldatul plaha”.

„Aşa-i când treci Prutul doar pentru ca să-ţi iei solda, să te distrezi în cluburi, să mănânci plăcinte gustoase şi să bei vin bun... ps Astăzi la Chişinău vin doi emisari de rang înalt de la Bucureşti. Operaţiunea "salvaţi soldatul plaha" s-a început. Plăcintele şi vinul din partea casei. La pachet”, a scris Sturza pe pagina sa de Facebook.

La sfârşitul săptămânii trecute, criza politică generată de ultimele alegeri din Moldova a luat o turnură cu totul specială prin formarea unei alianţe între membrii blocului pro-european ACUM - condus de Maia Sandu şi Andrei Năstase - şi Partidul Socialiştilor - de orientare pro-rusă, condus formal de Igor Dodon.

Noua coaliţie are majoritate parlamentară şi a numit un guvern sub conducerea Maiei Sandu, însă Partidul Democrat, controlat de oligarhul Vladimir Plahotniuc, a blocat procesul cu ajutorul Curţii Constituţionale care a declarat că nu s-au respectat prevederile legii fundamentale a Moldovei.

Blocajul s-a adâncit după ce Uniunea Europeană, Rusia şi SUA au recunoscut noul guvern, însă România, prin ministrul de Externe Teodor Meleşcanu a refuzat să recunoască cabinetul Maiei Sandu.

Amănuntele legate de poziţia României, care îl sprijină de ani buni pe oligarhul Vladimir Plahotniuc, adâncind criza în care se află românii de peste Prut, riscă să producă o furtună politică de proporţii în sânul diplomaţiei româneşti care a înregistrat numeroase eşecuri în ultimii doi ani de guvernare PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe