Fost ministru al Sănătăţii din Republica Moldova reţinut de procurorii anticorupţie

(photos.com)
Loredana Diacu
08.04.2015

Fostul ministru al Sănătăţii din Republica Moldova, Andrei Usatîi, a fost reţinut de procurorii Centrului Naţional Anticorupţie, alături de mai mulţi directori din domeniul Sănătăţii, în urma unor ample percheziţii, informează infoprut.ro.

Alături de fostul ministru au mai fost reţinuţi şi Gheorghe Ciobanu, şeful Spitalului de Urgenţă, Alexandru Coman, directorul Agenţiei Medicamentului, Vitalie Moscalu, directorul Institutului de Cardiologie.

Aceştia sunt bănuiţi de trucarea licitaţiilor publice, iar percheziţiile continuă la mai multe spitale, la Ministerul de Interne, dar şi la Departamentul Instituţiilor Penitenciare.

În primele ore ale dimineţii, ofiţerii anticorupţie au descins în locuinţa fostului ministru al Sănătăţii şi actualului director al Spitalului clinic republican, Andrei Usatîi, care a fost încătuşat şi escortat la CNA. Ulterior, percheziţiile au continuat în casa şefului de la Urgenţă, Gheorghe Ciobanu.

Potrivit CNA, cei doi ar fi adus prejudicii de peste 2,7 milioane de lei, în cazul unei singure licitaţii.

Articolul integral poate fi citit aici

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor