Fost fotbalist la Steaua, amintiri despre o vizită în Coreea de Nord: Am mâncat carne de câine. Răducioiu a vomitat

Valeriu Răchită
Valeriu Răchită (YouTube Screenshot)

Valeriu Răchită (52 de ani), fostul fundaş la Steaua, a declarat, într-un interviu acordat GSP Live, că în timpul vizitei efectuate în Coreea de Nord în 1987, alături de naţionala olimpică a României, i s-a servit carne de câine.

“Am fost coleg cu Răducioiu la naţionala olimpică. Am fost în generaţie cu el şi Stănici (n.r.- Constantin) şi nu foarte multă lume a ajuns în Correa de Nord. Într-o deplasare cu trenul de lemn, trebuia să jucăm în altă localitate, iar în acel vagon căruia noi îi spunem vagon restaurant ne-au fost aduse nişte boluri cu nişte bucăţele de carne într-un sos roşiatic. Nouă ne era foame foarte rău şi am mâncat cu orezul ăla, cu sosul ăla.

Eram înnebuniţi. După aceea, translatorul ne-a spus, în franceză, pentru că nu vorbea română, că a fost carne de «le chien». Răducioiu, care era lângă mine, îmi zice: «Ce a zis, Vivi?» «Că e de câine» Imediat s-a dus la toaletă. A vomitat şi maţele din el, săracul. Radu era mai sensibil aşa. Avea o viteză extraordinară, dar era mai sclifosit aşa”, a precizat Răchită.

Vizita a avut loc în perioada în care regimul comunist nord-coreean era condus de Kim Ir-sen.

De asemenea, Răchită a povestit că magazinele erau goale şi că, timp de 3 săptămâni, fotbaliştii români au mâncat numai orez cu pâine.

“Noi am ajuns în Coreea de Nord pe vremea lui Kim Ir-sen, în 1987. A fost cea mai tare experienţă din viaţa mea. Am zburat de la Bucureşti la Moscova, de la Moscova la Novosibirsk, de la Novosibirsk la Irkuţk şi de la Irkuţk la Phenian. Am ajuns într-o altă lume. M-a şocat faptul că nu exista niciun fel de magazine, nu exista nimic, era o foame cumplită. Am mâncat, cât am stat acolo, vreo 3 săptămâni, numai orez cu pâine şi nişte fructe care erau un fel de prune mai mari”, a relatat fostul fotbalist.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport