Fost director CIA despre acordul cu Iranul

Fostul  director CIA James Woolsey
Fostul  director CIA James Woolsey (KAREN BLEIER/AFP/Getty Images)
Andrei Popescu
14.07.2015

Negocierile actuale cu Iranul vor oferi acestuia 150 de miliarde de dolari pentru a finanţa terorismul şi pentru a urmări construirea de arme nucleare, a avertizat James Woolsey, fostul director al CIA şi preşedinte actual al Foundation for Defense of Democracies, conform website-ului WND.

Luând cuvântul la o emisiune radio, Woolsey a declarat că nici negocierile şi nici acordul care se va materializa din acestea “nu vor împiedica iranienii să obţină o armă nucleară”.

Acest lucru este în contrast cu ceea ce au susţinut comunicatele de presă ale Casei Albe pe această temă, a adăugat el.

Chiar şi Departamentul de Stat al SUA a confirmat într-un raport de luna trecută că Iranul continuă să finanţeze terorismul la nivel global.

Întrebat dacă negocierile lui Obama sunt doar o tentativă din partea acestuia pentru a-şi asigura o moştenire politică, Woolsey a răspuns: “Indiferent de ceea ce este el interesat, comportamentul său nu va restricţiona terorismul desfăşurat de entităţi susţinute de Iran precum Hamas sau ... alţii şi nici nu ne va aduce mai aproape de aplicarea unor restricţii importante asupra dezvoltării de arme nucleare iraniene.”

Woolsey a declarat că negocierile nu aduc nimic pozitiv. “Dacă negocierile privind Iranul sunt oprite, atunci Iranul va obţine 150 de miliarde de dolari pentru a finanţa ... terorismul şi arma lor nucleară”, a adăugat el.

Fostul directorul CIA a susţinut că, atunci când a început runda actuală de negocieri, “am avut unele obiective foarte solide pentru a îndepărta [Iranul] de obţinerea unei infrastructuri nucleare”. Acest lucru a inclus şi împiedicarea Teheranului să mai îmbogăţească uraniu şi desfăşurarea de inspecţii la instalaţiile nucleare în orice moment în care apare ceva suspect.

“Toate acestea au dispărut”, a declarat Woolsey. “Noi am negociat cu noi înşine. Din moment ce iranienii nu vor face nicio schimbare în direcţiile dorite de noi, presupun că negociatorii administraţiei sau însăşi administraţia au decis ca noi să negociem cu noi înşine – şi ne-am învins pe noi înşine. Practic, am cedat în faţa iranienilor în privinţa punctelor majore discutate în cadrul negocierilor.”

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor