Fost consilier al Casei Albe: Anthony Fauci va dispărea în 90 de zile datorită implicării cu Institutul din Wuhan

Peter Navarro
Peter Navarro (Getty Images)

Peter Navarro, consilier pentru Comerţ al administraţiei Trump, a susţinut că dr. Anthony Fauci, care conduce efortul SUA împotriva COVID, va fi demis din funcţia sa de la conducerea Institutului Naţional pentru Boli Infecţioase şi Alergii (NIAID) în termen de trei luni din cauza rapoartelor emergente despre legăturile sale profunde cu Institutul de Virologie din Wuhan şi Partidul Comunist Chinez.

Navarro, fost director al politicii pentru Comerţ şi Industrie a explicat marţi, la emisiunea „War Room: Pandemic”, că implicarea lui Anthony Fauci în programele de cercetare care îşi propuneau să amplifice caracterul letal al coronavirusurilor de liliac, desfăşurate la Institutul de Virologie din Wuhan - precum şi apropierea sa de Partidul Comunist Chinez - vor declanşa demiterea sa.

Citiți și Teoria că virusul Wuhan a fost scurs dintr-un laborator capătă tracţiune - consilier american de securitate naţională

„Tony Fauci este tatăl virusului. A venit din acel laborator ... Tony Fauci a facilitat experimentele privitoare la capabilităţi [ale virusului, n.r.] care au transformat virusul într-o armă”, a declarat Navarro pentru moderatorul emisiunii şi fostul strateg al Casei Albe, Steve Bannon.

Navarro a explicat apoi de ce Fauci este vinovat de răspândirea pandemiei şi impunerea blocajelor în SUA.

„Vreau să subliniez acest lucru: Fauci va dispărea în 90 de zile”, a spus Navarro.

„Ştie că acel lucru a venit, probabil, de la Institutul de Virologie din Wuhan. El ştie asta. De ce ştie asta?” a continuat Navarro. „Pentru că ştie că a dat bani acelui laborator şi ştie că a plătit pentru experimentele de câştig de funcţie. Şi ştie că experimentele făcute de 'doamna liliac' [dr. Shi Zhengli n.r.] erau menite să producă un virus mortal, ea i-a mulţumit public pentru că le-a dat banii pentru a face acest lucru”.

Citiți și Institutul de Virologie din Wuhan cerceta coronaviruşi de liliac cu finanţare din partea administraţiei Obama

„Anthony Fauci ştia toate acestea. Dar ce a făcut? ... A ieşit şi şi-a cerut scuze? Nu, s-a poziţionat ca erou al întregii mişcări”, a spus el, adăugând că Fauci „este un sociopat”.

Bannon a intervenit, amintindu-i lui Navarro că Fauci nu numai că nu şi-a cerut scuze, dar nu a menţionat deschis niciuna dintre activităţile sale implicând laboratorul de virologie din Wuhan.

„Nu-mi pasă de scuzele lui”, a spus Bannon. „Nu a informat niciodată oamenii, nu a fost niciodată sincer cu oamenii din administraţia [Trump, n.r.] şi nici cu poporul american. Scuzele sale nu înseamnă nimic pentru mine”.

Citiți și Dr. Anthony Fauci încearcă să justifice în Congres faptul că a acordat fonduri Institutului de Virologie din Wuhan

Anthony Fauci a început să fie învinuit de colaborarea cu Institutul de Virologie din Wuhan la începutul acestei luni, când a recunoscut la o întrebare pusă de senatorul Rand Paul (R-Ky.), în timpul unei audieri în Congres, că a finanţat cercetări la Institutul de Virologie Wuhan prin terţe părţi - după ce iniţial negase acest lucru.

Fauci, în calitate de director al Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase, a acordat finanţări Institutului de virologie din Wuhan, prin intermediul unui ONG obscur - EcoHealth Alliance - pentru a susţine financiar programe de îmbunătăţire a capacităţilor letale ale coronavirusurilor - deşi asemenea programe fuseseră interzise în SUA, printr-un moratoriu, după ce numeroşi virologi eminenţi au atras atenţia asupra pericolelor prezentate de aceste programe asupra sănătăţii populaţiei din întreaga lume - în cazul în care asemenea virusuri "îmbunătăţite" ar fi scăpat de sub control.

Citiți și Raport CNN: Joe Biden a blocat o anchetă americană asupra originilor virusului Wuhan

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Opinii