FMI: Trecerea la cota progresivă nu ar afecta veniturile bugetare dacă vor fi şi rate de peste 16%

Epoch Times România
14.08.2012

Şeful misiunii FMI, Erik de Vrijer, a declarat, marţi, că, trecerea la cota progresivă nu ar trebui să afecteze veniturile bugetare dacă se vor propune şi rate de impozitare mai mari de 16%.

"Dacă schimbaţi sistemul de impozit pe venit, acesta trebuie să fie cel puţin neutru. Dacă se trece la cotă progresivă, cu rate mai mici de 16%, atunci unele rate trebuie să fie mai mari de 16%, ca să ajungeţi la acelaşi nivel de venituri", a menţionat Erik de Vrijer.

Acesta a subliniat că FMI nu are o preferinţă pentru cota unică sau impozitarea progresivă. "Aceasta depinde de preferinţa unei ţări. Noi putem vedea avantaje şi dezavantaje", a mai spus şeful misiunii FMI.

Premierul Victor Ponta a declarat, la Pro Tv, că din 2013 este sigur că va putea introduce, aşa cum se prevede în programul pregătit de USL, impozitarea în trei trepte, cu menţinerea cotei de 16% pentru firme, reducerea CAS şi TVA diferenţiat.

”De la 1 ianuarie 2013, în urma tuturor calculelor pe care le facem , ne dorim impozitarea pe trei trepte – 16% pentru societăţile comerciale şi pentru persoanele cu venituri să zic medii. Avem un calcul făcut (...) Iar pentru cei cu venituri foarte mici vom încerca impozitarea celor două cote de 12 şi de 8%, tocmai în ideea în care reuşim să trecem cât mai repede la nivelul d evenituri pentru 16%”, a spus Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor