FMI nu acceptă reducerea TVA la alimente

Reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (FMI) nu ar fi de acord cu reducerea TVA la alimente, iar majorarea salariului minim pe economie ar putea fi acceptată doar în anumite condiţii.
Şeful misiunii FMI, Erik de Vrijer. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / GettyImages)
Liviu Şerbănescu
17.01.2013

Reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (FMI) nu ar fi de acord cu reducerea TVA la alimente, iar majorarea salariului minim pe economie ar putea fi acceptată doar în anumite condiţii, relevă surse citate de B1 TV.

Premierul Victor Ponta şi membrii delegaţiei comune a Fondului Monetar Internaţional (FMI), Băncii Mondiale (BM) şi Comisiei Europene (CE) s-au întâlnit miercuri, pentru a discuta despre bugetul pentru anul 2013 şi despre măsurile pe care guvernanţii doresc să le aplice.

Premierul anunţase încă de la data de 3 ianuarie că va cere FMI creşterea salariului minim pe economie de la 700 de lei la 800 de lei, creştere care să fie aplicată imediat după aprobarea proiectului de buget.

Reducerea TVA la anumite alimente, printre care pâinea, precum şi creşterea salariului minim pe economie de la 700 de lei la 800 de lei au fost promise de USL în timpul campaniei electorale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor