Acordul cu FMI trebuie să asigure stabilitate macroeconomică şi să stimuleze investiţiile

Epoch Times România
15.01.2013

Acordul cu FMI, BM şi CE este important şi trebuie să asigure stabilitate macroeconomică, dar şi să stimuleze investiţiile, a declarat marţi Ovidiu Nicolescu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din Romania (CNIPMMR).

”Considerăm foarte important acest acord cu FMI, BM şi CE, să fie de asemenea natură încât să asigure nu numai echilibrele macroeconomice, atât de necesare, dar şi să stimuleze procesul investiţional. Dacă în Românua nu creem poibilităţi de a stimula investiţiile, nu o să ne relansăm, România va patina plus(minus 1-1,5% creştere economică”, a declarat Nicolescu.

De asemenea, el a mai spus că este necesară testarea pilot a TVA-ului redus la 9% şi că pentru aceasta eşantionul ales trebuie să fie reprezentativ, iar condiţiile de derulare ale acţiunii polot să fie similare cu cele care se au în vedere atunci va avea loc extinderea la nivelul întregi ţări.

Premierul Ponta a declarat luni că va prezenta un proiect-pilot privind reducerea TVA de la 24% la 9% pentru tot lanţul de producţie al pâinii, apreciind că ministrul Agriculturii îi va prezenta o situaţie exactă, pentru a "nu ne trezi că toate sunt pâine în România".

O delegaţie a Fondului Monetar Internaţional (FMI) va veni marţi la Bucureşti, unde va sta până la 29 ianuarie, pentru a realiza a şaptea şi a opta evaluare a acordului stand by cu România.

Vizita FMI se va derula împreună cu reprezentanţii Comisiei Europene şi ai Băncii Mondiale

Misiunea FMI va discuta cu autorităţile române evoluţiile economice recente şi perspectivele, bugetul pentru 2013, progresul privind reformele structurale, precum şi orientarea politicii monetare.

Concluziile misiunii vor fi anunţate la sfârşitul vizitei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor