Florin Cîţu: Sectorul industrie a trecut pe plus după 19 luni

Florin Citu
Florin Citu (Epoch Times România)

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat marţi, într-o postare pe Facebook, că „sectorul industrie a trecut pe plus după 19 luni”.

„În octombrie 2020 dinamica sectorului industrial a devenit pozitivă. Acest sector a fost aruncat în recesiune în aprilie 2019. Revenirea sectorului industrial reprezintă dovada clară că în 2021 România poate avea o creştere economică peste aşteptări”, precizează Cîţu.

Totodată, şeful Finanţelor avertizează însă că „pentru a garanta această creştere economică peste aşteptări în 2021 este nevoie de un program de guvernare care să stimuleze în continuare investiţiile şi un buget care să elimine risipa resurselor bugetare”.

Potrivit unui comunicat de presă al Institutului Naţional de Statistică (INS) publicat pe site-ul instituţiei, în luna octombrie 2020, producţia industrială a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 3,2%, respectiv cu 2,1%.

„Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a scăzut cu 1,3% ca serie brută şi a crescut cu 1,2% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

În perioada 1.I – 31.X.2020, comparativ cu perioada 1.I – 31.X.2019, producţia industrială a fost mai mică cu 11,0% ca serie brută şi cu 11,5% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate”, mai informează INS în documentul citat.