Flashmob PAS la Preşedinţie: „Dodon, nu fi fricos, vino la dezbatere”

Maria Maevschi
26.10.2020

Organizaţia de tineret a Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) a organizat luni, 26 octombrie, un flashmob în faţa clădirii Preşedinţiei Republicii Moldova, transmiţându-i lui Igor Dodon „să nu fie fricos şi să vină la dezbaterea de mâine, 27 octombrie”. Tinerii au dorit să afişeze un banner cu invitaţia pe gardul Preşedinţiei, însă poliţia le-a interzis acest lucru.

„Noi am venit astăzi aici, cu acest panou, pentru a-l plasa pe o clădire publică, însă ne este interzis. Pe acest banner este doar invitaţia pentru Igor Dodon la dezbatere. Un preşedinte se teme să discute cu oponenţii săi într-o manieră deschisă, liberă, iar asta demonstrează că el este un candidat fricos”, a declarat preşedintele PAS Youth, Adrian Băluţel în cadrul evenimentului.

Prezent la manifestaţie, vicepreşedintele PAS, deputatul Dan Perciun, a adăugat: „Sunt foarte multe întrebări pe care oamenii acestei ţări le au către Igor Dodon şi care trebuie să fie acordate în cadrul unui dezbateri publice. Oamenii nu vor să vadă emisiuni regizate la televiziunile lui, oamenii vor dezbateri adevărate în care să discute subiecte de interes naţional. Îl îndemnăm pe Igor Dodon să nu fie fricos şi să vină la dezbateri, pentru că aşa este normal într-un stat democrat.”

„Ne aducem foarte bine aminte că Igor Dodon a promis reducerea vârstei de pensionare, majorarea pensiei cu 20% şi nu a făcut nimic din acestea. A promis în 2016 crearea a 200 de mii de locuri de muncă pentru tineri, a promis acordarea unui capital matern noilor familii şi nu a îndeplinit nimic.

Totodată am vrea să clarificăm ce a fost totuşi în culioc, cum se face că din 2016 până acum mama lui Dodon a agonisit peste 100 de terenuri, să clarificăm ce sunt cu acele călătorii cu avionul privat al lui Plahotniuc, de ce în toţi patru ani de zile îi era frică şi să rostească numele lui Plahotniuc”, a mai specificat Perciun.

Ulterior, tinerii au mers cu acest panou prin centrul capitalei şi l-au afişat în scuarul din preajma monumentului lui Ştefan Cel Mare.

De asemenea, aceştia au ţinut să reamintească, că marţi, 27 octombrie, la ora 10:00, Dodon este aşteptat la o dezbatere publică despre cele mai urgente şi importante probleme prin care trec cetăţenii Republicii Moldova.

„Îl chemăm, repetat, la o dezbatere pe probleme economice. Dodon nu poate pretinde la un nou mandat dacă nu vine cu o viziune clară despre crearea locurilor de muncă, majorarea salariilor şi creşterea nivelului de trai. Oamenii au dreptul să cunoască ce a făcut pentru ei preşedintele ţării timp de 4 ani şi cum are de gând să rezolve problemele concrete ale familiilor, tinerilor, agricultorilor, medicilor, profesorilor, pensionarilor. Înţelegem că Dodon nu are răspunsuri referitoare la conţinutul „kulioacelor” primite şi nici la costul concediilor în ţări exotice”, au conchis organizatorii flashmob-ului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor