Ghislaine Maxwell pledează nevinovat în scandalul Epstein, i se refuză cauţiunea

Pedofilul traficant miliardar Jeffrey Epstein împreună cu Ghislaine Maxwell
Pedofilul traficant miliardar Jeffrey Epstein împreună cu Ghislaine Maxwell (Joe Schildhorn/Patrick McMullan via Getty Images)

Fosta iubită a lui Jeffrey Epstein şi asociată a lui, Ghislaine Maxwell, pledează nevinovat la acuzaţiile de recrutare de adolescente pentru Epstein.

Colaboratorul său Jeffrey Epstein a fost condamnat ulterior pentru acuzaţii de abuz sexual şi a executtat o pedeapsă de 13 luni în penitenciar. Miliardarul pedofil a fost acuzat de construirea unui imperiu al traficului în vederea exploatării sexuale, inclusiv pe insula sa privată din Virgin Islands, unde o serie întreagă de personalităţi au beneficiat de favorurile fetelor racolate, în multe cazuri minore.

Potrivit variantei oficiale, Epstein, care a fost arestat din nou la 6 iulie 2019, s-ar fi sinucis prin spânzurare în celula sa dintr-o secţiune de maximă securitate a unui penitenciar american. Acest lucru este însă controversat din cauza unor detalii suspecte legate de moartea pedofilului.

Lui Ghislaine Maxwell, căutată de aproape un an într-un dosar conex, un judecător i-a refuzat eliberarea pe cauţiune, ordonând să fie reţinută până la judecarea ei.

Întrebată de judecătorul de district al SUA Alison Nathan despre modul în care pleda în faţa acuzaţiilor, ea a răspuns: „Nevinovată”, potrivit reporterilor din instanţă.

Maxwell, fiica magnatului mass-media britanic şi agent al Mossad Robert Maxwell, a apărut prin intermediul video conferinţei la procesul în care se confruntă cu şase capete de acuzare, inclusiv recrutarea şi îngrijirea minorilor care urmau să fie abuzaţi de Epstein în anii 90.

Procurorii au mai susţinut, în documentele judecătoreşti depuse luni, că Maxwell poate fugi din ţară, descriind-o ca fiind un risc extrem. Maxwell are acces la milioane de dolari şi este şi cetăţean francez, iar Franţa nu extrădează cetăţenii săi.

Maxwell a fost arestată pe 2 iulie într-o casă din New Hampshire, unde locuia.

Dosarul Ghislaine Maxwell este periculos în special pentru că îl poate implica pe prinţul Andrew, care a fost deja învinuit de una dintre victimele lui Epstein. În dosarele Epstein mai apar lideri politici precum Bill Clinton, Bill Gates şi mulţi alţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe