Fiul lui Adamescu, în colimatorul DNA. Procurorii cer arestarea în lipsă

Fiul lui Dan Adamescu a intrat şi el, la fel ca şi tatăl său, în atenţia procurorilor anticorupţie care cer acum arestarea sa preventivă pentru dare de mită.
Sigla DNA
Sigla DNA (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Alexander Bogdan Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, sub acuzaţia de dare de mită, reiese dintr-un comunica de presă remis vineri de agenţia anticorupţie.

"În cursul lunilor iunie şi decembrie 2013, inculpatul Adamescu Bogdan Alexander împreună cu tatăl său a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro respectiv 23.000 lei magistraţilor Stanciu Ion şi Rovenţa Elena, judecători la Tribunalul Bucureşti - Secţia VII Civilă pentru că în schimb, aceştia să dispună, în dosare privind procedura insolvenţei, soluţii favorabile unora dintre societăţile la care acţionar era Adamescu Grigore Dan.

Până în prezent, procurorii anticorupţie au făcut numeroase demersuri pentru a asigura prezenţa inculpatului în faţa organelor judiciare, însă acesta a urmărit tergiversarea cercetărilor faţă de el şi în final sustragerea de la urmărirea penală", se arată în comunicatul citat.

Având în vedere aspectele menţionate anterior, procurorii DNA au înaintat Tribunalului Bucureşti referatul cu propunere de arestare preventivă în lipsă a lui Alexander Bogdan Adamescu, pe o perioadă de 30 zile, de la data punerii în executarea a mandatului de arestare preventivă.

Acest dosar s-a constituit ca urmare a disjungerii dintr-o cauză penală în care au fost trimişi în judecată patru judecători din cadrul Tribunalului Bucureşti – Secţia a VII-a civilă, în legătură cu pretinderea şi primirea unor sume de bani şi bunuri în schimbul favorizării unor interese de afaceri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne