Firea pune tunurile pe Grindeanu: Am cerut respect, nu bani!

Cunoscută ca fiind una dintre persoanele fidele lui Dragnea, Firea le-a explicat cetăţenilor care s-au uitat luni seara la Antena 3 că, din cauza guvernului condus de Grindeanu, nu a putut asfalta străzile deteriorate din centrul Capitalei.
Gabriela Firea-Primar General Bucuresti
Gabriela Firea-Primar General Bucuresti (Florin Chirila/Epoch Times)

Gabriela Firea s-a plâns din nou de Guvernul condus de Grindeanu - cel care refuza obstinat să demisioneze aşa cum i-a cerut Dragnea. După ce nu demult îi reproşa premierului că nu i-a dat Centura, Metrorex, salba de lacuri, Firea a acuzat, luni, că nu poate asfalta străzile din centrul Capitalei din cauza Ministerului Culturii şi a susţinut că nu a solicitat niciodată bani de la Guvern, ci a cerut respect şi implicarea Executivului în problemele administraţiei, lucruri pe care nu le-a primit.

"Nu am cerut niciodată bani de la Guvern, am cerut respect, am cerut decizii ministeriale, decizii guvernamentale, implicarea primului-ministru. (...) În tot centrul Capitalei, Primăria nu poate să asfalteze străzile care sunt toate deteriorate pentru că nu avem avizele de la Ministerul Culturii", a declarat Firea, preluată de Agerpres, la Antena 3.

Primăriţa a mai susţinut că pentru o problemă complexă e nevoie de grup de lucru, de intervenţia mai multor ministere şi implicarea mai multor miniştri şi că rolul unui premier este de a conduce echipele, de a face parte din grupurile de lucru, de a participa la deciziile strategice.

De asemenea, Firea a mai opinat că orice edil al unei Capitale de ţară e interesat de o colaborare eficientă cu Guvernul.

"Sunt enorm de multe proiecte necesare Capitalei care nu au legătură doar cu bugetul Municipalităţii, ci sunt în strânsă legătură cu bugetul naţional. Nu am cerut bani niciodată. (...) Problemele structurale şi, dacă vreţi, sistemice din Capitală nu se pot rezolva doar cu măsuri luate la nivel de Municipalitate, pentru că nicăieri nu s-a întâmplat aşa şi cetăţenii sunt convinsă că înţeleg aceste aspecte, fie că vorbim despre aglomeraţie, fie că vorbim despre problemele de mediu, de educaţie, de sănătate, sunt decizii la nivel guvernamental care se răsfrâng asupra noastră", a adăugat Firea.

Reamintim că, de când premierul Grindeanu a intrat în dizgraţia lui Dragnea, Firea lansează permanent atacuri la adresa lui, mergând până la a acuza că are o relaţie mai proastă cu guvernul lui Grindeanu decât a avut cu tehnocraţii.