Firea promite, RATB execută. Mijloacele de transport în comun vor fi dotate cu wi-fi

Insuficiente, supra-aglomerate şi înăbuşitoare vara când aerul condiţionat fie nu există, fie nu-i pornit, mijloacele de transport în comun din Bucureşti vor fi dotate, în schimb, cu internet gratuit pentru călători.
Tramvai în Bucureşti
Tramvai în Bucureşti (Epoch Times România)

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) va lansa, în perioada următoare, o licitaţie publică pentru instalarea de internet Wi-Fi gratuit într-un număr de 1.580 de mijloace de transport în comun. Valoarea estimată a contractului se ridică la 1,34 milioane de euro, fără TVA, relatează profit.ro.

Contractul va avea o durată de 17 luni şi va fi finanţat din surse proprii ale Regiei. Licitaţia va fi lansată în contextul în care în luna ianuarie a.c., primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunţa că în mijloacele de transport în comun va fi instalat internet Wi-Fi gratuit pentru călători şi o aplicaţie prin care aceştia vor putea afla timpul de aşteptare şi traseul pe care trebuie să îl parcurgă.

Pe de altă parte, angajaţii Regiei - care-şi permite să dea acum banii pe Wi-Fi - au protestat în repetate rânduri acuzând starea proastă a parcului auto. Protestatarii au susţinut că printre cele mai mari probleme pe care le are Regia se numără lipsa pieselor necesare reparaţiilor maşinilor, motiv pentru care sute de autobuze sunt lăsate în depou săptămâni întregi, iar în trafic ajung prea puţine mijloace de transport pentru a face faţă nevoilor cetăţenilor.