Firea "explică" de ce Dăncilă n-a mers peste Iohannis la dezbatere: Exista riscul de agresiuni fizice

Gabriela Firea
Gabriela Firea (Epoch Times România)

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a susţinut miercuri, la Antena 3, că Viorica Dăncilă a luat decizia de a nu merge la dezbaterea organizată marţi de Klaus Iohannis, deoarece în interiorul partidului, au fost semnale potrivit cărora „vor putea avea loc agresiuni” din partea susţinătorilor preşedintelui, relatează Mediafax.

„În momentul în care s-a tras concluzia de către doamna Dăncilă, de către staff-ul domniei sale că nu va exista o confruntare, au fost colegi care au sfătuit-o să meargă direct la BCU pentru a se prezenta la întâlnire cu unii dintre jurnaliştii selectaţi de Iohannis. Alţi colegi de-ai noştri - au fost mai mulţi - au venit cu opinia că nu ar fi bine să se întâmple aşa ceva”, a declarat Gabriela Firea.

Gabriela Firea a mai susţinut că în interiorul partidului au fost semnale cum că, în cazul în care Viorica Dăncilă se va prezenta la Biblioteca Centrală Universitară, vor „avea loc agresiuni fizice”.

„Până la urmă, ne puteam aştepta la multe lucruri neplăcute, urâte, din partea unora dintre susţinătorii domnului Iohannis şi să o fi pus pe doamna Dăncilă într-o situaţie jenantă, ceea ce nu merită. Nu merită să fie pusă într-o situaţie neplăcută, poate să fie martora unei agresiuni, nu doar verbale, ci şi fizice. Aveam anumite semnale. Am avut astfel de semnale că vor putea avea loc agresiuni verbale sau chiar şi fizice şi atunci opinia noastră a fost de a organiza o întâlnire cu reprezentanţii presei la care să nu selectăm niciun jurnalist”, a explicat Firea.

Reamintim că, pe de altă parte, potrivit liberalilor, Dăncilă ar fi riscat penibilul dacă ar fi apărut la o dezbatere la care i s-a transmis categoric că nu este bine-venită.

Mai amintim că strategia adoptată de Dăncilă pentru a valorifica nemulţumirea stârnită în spaţiul public de decizia lui Iohannis de a organiza o dezbatere la care a invitat nominal doar câţiva jurnalişti a fost să organizeze propria sa dezbatere, unde a fost invitată toată presa.

Ulterior, PSD a transmis că "la Palatul Parlamentului, candidatul PSD la funcţia de preşedinte al României, Viorica Dăncilă, a invitat presa pentru o întâlnire deschisă, oferind un model prezidenţial de comunicare bazat pe transparenţă şi dialog liber."

Însă, deşi Dăncilă a încercat să arate că aşa procedează un preşedinte, cum face ea, nu cum a făcut Iohannis care a invitat la dezbaterea lui doar câţiva jurnalişti, invitaţiile fiind nominale, merită menţionat că la dezbaterea organizată de PSD, Dăncilă a deviat mai toate întrebările incomode, răspunzând pe lângă subiect sau virând în atacuri la adresa lui Iohannis.

De exemplu, atunci când a fost întrebată despre angajarea fiului său la Curtea de Conturi, Dăncilă s-a victimizat, susţinând că acesta a fost atacat şi pentru că este înfiat, iar când i s-a reamintit de ceasul pe care îl ţine ascuns după ce s-a scris că-i exorbitant de scump, Dăncilă a răspuns că întâi să justifice Iohannis casele şi apoi dă şi ea socoteală pentru ceas şi alte bijuterii.