Firea dă un pas înapoi. Maratonul Internaţional Bucureşti va fi autorizat

După ce a încins spiritele cu declaraţiile sale despre faptul că Primăria nu va mai autoriza erevenimente stradale în centrul Capitalei, Firea revine şi susţine că, de fapt, a fost înţeleasă greşit.
Gabriela Vrânceanu Firea-Pandele
Gabriela Vrânceanu Firea-Pandele (Epoch Times România)

Intens criticată de cetăţeni pe reţelele sociale după ce a afirmat că nu va mai autoriza evenimente stradale în centrul Capitalei, Gabriela Firea a revenit miercuri asupra declaraţiilor făcute, afirmând că a spusele sale au fost greşit înţelese şi exploatate politic.

“Eu am spus un lucru şi s-a înţeles cu totul altceva (…) am făcut o referire care a inflamat din păcate atât politicul cât şi anumiţi organizatori de evenimente, mai puţin pe bucureşteni, mai mult pe anumiţi organizatori de evenimente, şi am spus că acolo unde nu este necesar să se blocheze o arteră sau un bulevard important al oraşului putem să găsim soluţii”, a declarat miercuri Firea, solicitată să comenteze reacţiile din societatea civilă generate de afirmaţia sa privind acordarea autorizaţiilor pentru restricţiile de trafic ale unor evenimente.

Întrebată dacă va mai acorda autorizaţii pentru concerte şi evenimente, Firea a confirmat, susţinând că va face acest lucru, ba mai mult, viaţa sportivă şi culturală va cunoaşte chiar o amploare în mandatul său.

În ceea ce priveşte Maratonul Internaţional, a cărui posibilă interzicere a inflamat puternic spiritele, Firea a afirmat că acesta se va desfăşura în aceleaşi condiţii ca în anii precedenţi.

Maratonul Internaţional Bucureşti, aflat anul acesta la cea de-a noua ediţie, va avea loc pe 8 şi 9 octombrie.

Reamintim că Gabriela Firea a declarat duminică, la Antena 3, că nu mai doreşte ca străzi din centrul Capitalei să fie blocate cu activităţi de weekend şi că va comunica oficial acest lucru directorilor din instituţie, care au dat aprobări pentru astfel de evenimente stradale, pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici

Declaraţiile primarului au stârnit valuri de reacţii negative şi de critici în mediul online, mulţi bucureşteni declarându-se profund nemulţumiţi de anunţul făcut de Firea. Inclusiv ministrul Culturii a avut o intervenţie publică, afirmând că evenimentele culturale stradale sunt esenţiale pentru apropierea oamenilor de propriul oraş şi anunţând că o va invita pe Firea la o discuţie.

Ulterior, Mihai Deneş, de la Asociaţia Adevăraţii VeloPrieteni, care dorea să organizeze un tur ciclist la sfârşitul lunii, în Capitală, a declarat la RFI că funcţionarii au luat în serios declaraţiile primăriţei şi nu mai dau autorizaţii.

”Funcţionarii au luat-o în serios. În acest moment nu se mai autorizează nicio acţiune culturală, sportivă sau de distracţie, în Bucureşti. Tocmai vin de la comisia Primăriei, unde doream autorizarea unui eveniment pentru data de 23 iulie, o plimbare cu bicicletele sâmbătă seara în zona centrală a Bucureştiului. Mi s-a spus ”stop” până la noi ordine ale primarului general”, a declarat Mihai Deneş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne