Finala Ligii Campionilor: Di Matteo, pregătit pentru "un meci istoric"

Epoch Times România
16.05.2012

Roberto Di Matteo, antrenorul echipei engleze de fotbal Chelsea Londra, a afirmat că este pregătit să dispute "un meci care poate fi istoric pentru club", sâmbătă la Munchen în finala Ligii Campionilor cu Bayern.

 

"Acest meci poate fi istoric pentru club. Ar fi prima victorie în Liga Campionilor. Este tot ceea ce contează şi ne concentrăm doar pe asta", a asigurat el într-o conferinţă de presă, excluzând orice speculaţie pe marginea viitorului său.

Di Matteo a asigurat că va accepta "fără probleme" să nu fie reconfirmat la conducerea echipei chiar în cazul unei victorii în finala de sâmbătă, afirmând că nu a "avut timp" să discute despre viitorul său cu patronului clubului Roman Abramovici.

Tehnicianul italian a mai adăugat că este sigur că jucătorii săi au "calitatea şi experienţa necesare pentru a câştiga", chiar dacă Bayern va fi favorită pe propriul teren. "Ei cunosc terenul, ceea ce i-ar putea ajuta puţin, dar pe de altă parte presiunea va fi şi mai mare pentru ei întrucât joacă acasă", a precizat antrenorul în vârstă de 41 de ani.

Di Matteo a recunoscut însă că problemele de efectiv îi dau bătăi de cap. "Chelsea va fi lipsită de aportul lui John Terry, Branislav Ivanovic, Raul Meireles şi Ramires, care sunt suspendaţi, şi probabil a lui Florent Malouda, Gary Cahill şi David Luiz, accidentaţi la muşchii ischio-gambieri.

 

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor