Fenomen misterios în California la sfârşitul lui 2013

Desen misterios descoperit într-un lan de orz din Salinas, California, 30 decembrie 2013.
Desen misterios descoperit într-un lan de orz din Salinas, California, 30 decembrie 2013. (Captură Youtube)

Misterioasele desene care apar peste noapte peste tot în lume, în lanurile de cereale sunt unul dintre fenomenele pentru care oamenii eşuează să găsească un răspuns. Desenele complicate şi mari, vizibile ca întreg doar de la înălţine şi mult prea mari ca să poată fi realizate peste noapte după vreun gigantic şablon, suscită interes, curiozitate şi entuziasm. De fiecare dată când apare un astfel de desen invariabila întrebare care se pune este "extratereştri, sau doar o farsă, în goana pentru senzaţional?"

O întrebare care nu îşi va găsi, probabil, niciun răspuns, în cazul celui mai recent fenomen de acest gen, produs în penultima zi a anului 2013 în California. Într-un lan de orz de la o fermă din Salinas, California, a apărut duminică noapte un misterios desen, ce seamănă cu un cip de computer imens, cu puncte în mijloc, raportează Monterey Herald. Desenul nu va putea fi studiat. La fel de brusc cum a apărut, la fel de brusc a şi dispărut, însă nu într-un mod atât de misterios ci distrus de proprietarul lanului de orz.

Pentru a îşi proteja proprietatea de sutele de curioşi ce au dat buzna pentru a vedea ciudatul desen, Scott Anthony, cetăţeanul din Salinas care deţine terenul pe care a apărut desenul, a băgat pur şi simplu tractorul în câmp şi l-a arat.

Figura misterioasă a rezistat totuşi o zi, timp în care Scott Anthony, a angajat paznici pentru a-i păzi proprietatea de curioşi. Cât despre straniul desen, Anthony declară că habar nu are cum a apărut.

Ce este intrigant la desenul care seamănă cu un cip de calculator sunt punctele din centrul său, care par a fi în alfabetul Braille. Experţii Braille au spus că punctele din centrul "cipului" de pe lan repetă din nou, şi din nou, grupul de cifre 192.

Unii observatori s-au grăbit să declare că desenul este făcut de extratereştri, "materialiştii" au afirmat, în schimb, că este vorba fie despre o farsă, menită să facă reclamă pentru ceva, fie de opera vreunei case de producţie care vrea să realizeze un film. Spre această concluzie i-au făcut să conveargă, punctele Braille din centru, faptul că desenul este apropiat de drumurile din apropiere, cât şi un videoclip postat pe youtube, cu imagini surprinse de două persoane care ar fi descoperit desenul, urmărind nişte ciudate lumini verzi în lan.

Reclamă însă pentru ce? 192 repetat nu pare a fi reclamă la nimic, iar proprietarul terenului unde a apărut desenul chiar a arat lanul, pentru a scăpa de publicitate şi de curioşi. Şi niciun producător de filme nu a fost văzut instalându-şi camerele în Salinas pentru a filma vreun film cu extratereştri sau... altceva.