Federaţia sindicatelor din Poliţie: Suntem alături de Carmen Dan. E unul dintre cei mai buni miniştri pe care i-a avut România

Sindicaliştii din Poliţie au sărit în ajutorul ministrului de Interne, Carmen Dan, aflată în mijlocul unui scandal de proporţii după intervenţia în forţă a jandarmilor împotriva protestatarilor paşnici din Piaţa Victoriei.
Carmen Daniela Dan
Carmen Daniela Dan (Epoch Times România)

Federaţia Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor - care întruneşte opt sindicate ale oamenilor legii - şi-a exprimat susţinerea pentru ministrul de Interne, Carmen Dan, în contextul criticilor lansate la adresa sa pentru gestionarea "Jandarmeriadei" de către primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

"Să ştiţi că noi suntem alături de conducerea ministerului, suntem alături de doamna Carmen Dan, pentru că până când nu există o hotărâre a unei instanţe care să spună altceva faţă de ce este acum, suntem pentru conducerea ministerului şi nu altfel”, a declarat duminică, potrivit Mediafax, şeful FSDPR Ionel Babuş.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al federaţiei, Christian Ciocan a precizat că procurorul de caz este singurul care instrumentează ceea ce s-a întâmplat în Piaţa Victoriei pe data de 10 august.

"Apreciez activitatea ministrului Carmen Dan. Este unul dintre cei mai buni miniştri de Interne pe care România i-a avut", a adăugat Christian Ciocan.

Acelaşi Ciocan a anunţat că fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, care este în prezent judecat pentru moartea tânărului poliţist Bogdan Gigină, "s-a întâlnit la data de 15 iulie cu mai mulţi lideri de sindicate din poliţie şi a fost acceptat ca membru al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din Sistemul de Paşapoarte, Regim Permise".

Întrebat dacă faptul că generalul e judecat în dosarul Gigină afectează imaginea sindicatului, oficialul a replicat: "Domnul Oprea a făcut foarte multe lucruri bune pentru Poliţia Română, aşa cum au făcut şi alţi miniştri, precum Ursu sau Blaga. În prezent beneficiază de prezumţia de nevinovăţie".