Federaţia română de hochei a fost amendată de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării

(Kevin C. Cox / Getty Images)
Epoch Times România
19.04.2012

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a anunţat, prin intermediul unui comunicat de presă, că a sancţionat Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă cu amendă în valoare de 2000 lei, pentru "comportamentul pasiv care a condus la săvârşirea faptei de discriminare, prin crearea unui cadru intimidant, ostil, degaradant ori ofensiv" faţă de minorul Cosmin Marinescu, component al reprezentativei Under 16 a României.

Pe data de 1 decembrie 2011, Marinescu a fost bătut şi jignit în timpul unui stagiu de pregătire la Miercurea Ciuc, de trei dintre colegii săi de etnie maghiară de la echipa naţională, Antal Alfred, Gereb Istvan şi Molnar Akos, pe care CNCD, care i-a amendat, de asemenea, cu câte 200 lei.

"Ca urmare a autosesizării Consiliului cu privire la incidentul petrecut în data de 1 decembrie 2011, în vestiarul echipei naţionale de hochei Under 16 a României, Colegiul director a constatat, cu unanimitate de voturi, că s-au încălcat prevederile O.G. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, republicată şi a sancţionat reclamaţii cu amendă contravenţională după cum urmează:

Minorii A.A., M.A., G.I.A., pentru fapte ce intră sub incidenţa prevederilor art. 2 alin. 1 şi alin 5 din O.G. nr. 137/2000 republicată, au fost sancţionaţi individual cu amendă contravenţională în cuantum de 200 de lei, potrivit art. 26 din O.G. nr. 137/2000 şi art. 11 alin. 3 din O.G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor;

Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă, a cărei faptă intră sub incidenţa art. 2 alin. 1, alin. 4 şi alin 5 din O.G. nr. 137/2000, cu amendă contravenţională in cuantum de 2000 de lei, potrivit art. 26 din acelaşi act normativ.

Minorii A.A., M.A., G.I.A. au fost sancţionaţi pentru săvârşirea faptei de discriminare pe criteriul etniei împotriva minorului C.M., sub forma hărţuirii (prin hărţuire se înţelege acel comportament pe baza unui criteriu care duce la crearea unui cadru intimidant, ostil, degaradant ori ofensiv).

Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă a fost sancţionată pentru comportamentul pasiv care a condus la săvârşirea faptei de discriminare, prin crearea unui cadru intimidant, ostil, degradant ori ofensiv faţă de minorul C.M.

Hotărârea Colegiului Director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminării va fi redactată şi comunicată reclamaţilor în termen de 15 zile de la adoptare, conform legii. Hotărârea poate fi atacată în instanţa de contencios, potrivit legii", se precizează într-un comunicat dat publicităţii de CNCD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor